Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD este una dintre cele mai mari companii producătoare din lume. Odată cu lansarea gamei de produse de top Ryzen, compania a revenit în prim-planul utilizatorilor din întreaga lume. Noile procesoare din gama Ryzen sunt modele performante, disponibile la prețuri mult mai avantajoase față de produsele rivale din aceeași gamă.

De ce merită achiziția unui procesor AMD?

Această întrebare a stat pe buzele multor utilizatori de-a lungul timpului, iar părerile au fost împărțite întotdeauna. Primul procesor pe care l-am cumpărat pentru calculator a fost un CPU AMD Duron de 1,3GHz, un model de vis la vremea lui, pe care l-am adăugat lângă cei 1GB RAM ai sistemului meu, și acum sunt mândru de achiziția făcută atunci.

Procesoarele sunt mai atractive ca preț față de modelele rivale, iar specificațiile tehnice și frecvențele de lucru sunt mai mult decât suficiente. Poți achiziționa un model foarte performant cu doar 600 de lei, pe care îl poți folosi pentru jocuri de ultimă generație, programare sau editare foto și video.

Punctele-cheie pentru această alegere:

  • achiziția unui procesor AMD este mult mai avantajoasă ca preț față de concurență
  • frecvențele de lucru ale procesoarelor sunt foarte mari
  • numărul de nuclee este mult mai mare față de un model concurent disponibil pe piață

Performanță accesibilă

Chiar dacă au fost lansate noile procesoare Ryzen, modelele din gama Vishera au frecvențe de lucru mari și nuclee destule pentru orice task. Pe piață poți găsi procesoare puternice la prețuri foarte atrăgătoare cu care îți poți crea propria configurație de buget.

Un procesor demn de luat în seamă este modelul de top FX-8350, pe care îl poți găsi la un preț extrem de bun. Acesta face parte din familia Vishera, are 8 nuclee fizice cu o frecvență de lucru de până la 4.0GHz, are 8MB memorie L2 Cache și un consum de energie de 125W. La pachet ai și un cooler puternic Wraith dezvoltat in-house. Prețul acestui procesor este undeva la 600 de lei, iar asta îl face un best-buy pe piață.

Un alt model interesant este procesorul cu șase nuclee FX-6350. Acesta are 6 nuclee fizice, are o frecvență maximă de lucru de 3,9GHz, 6MB memorie L2 Cache și 125W consum de energie. La pachet ai și un cooler puternic Wraith, iar prețul este de aproximativ 450 de lei.

Prețurile procesoarelor sunt foarte avantajoase, iar specificațiile sunt mai mult decât decente. Să nu uităm că datorită unei companii precum AMD am putut avea procesoare pe 64 de biți sau procesoare cu mai mult de un nucleu.

Chiar dacă au fost lansate modelel Ryzen, procesoarele din familia Vishera rămân o alegere bună pentru orice utilizator care vrea cea mai bună performanță la un preț mai mult decât corect.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.