Free cookie consent management tool by TermsFeed

Huawei a anunțat, în cadrul evenimentului IFA 2017, începutul unei noi ere în ceea ce privește inovația în materie de telefoane mobile performante. CEO-ul companiei, Richard Yu, a împărtășit cu cei prezenți viziunea companiei despre viitorul Inteligenței Artificiale, odată cu noul procesor Kirin 970.

Huawei a prezentat viitorul Inteligenței Artificiale la IFA 2017

Noul procesor de top combină puterea oferită de serviciile cloud cu viteza și capacitatea de reacție a procesării native oferite de Inteligența Artificială. Huawei aduce la viață experiența utilizării Inteligenței Artificiale și schimbă modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele lor odată cu noul model de procesor mobil.

“Pe măsură ce privim spre viitorul smartphone-urilor, realizăm că suntem în pragul unei noi ere. Huawei se angajează să transforme dispozitivele smart în dispozitive inteligente, construind capabilități care să suporte dezvoltarea coordonată a procesoarelor, a dispozitivelor și a serviciilor Cloud. Scopul final este acela de-a oferi o experiență semnificativ mai bună pentru utilizatorii Huawei.

Kirin 970 reprezintă primul pas dintr-o serie de progrese noi, progrese care vor aduce pe telefoanele noastre specificații importante în materie de Inteligență Artificială, menite să le întreacă pe cele ale concurenței.”

– a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group.

Inteligență artificială integrată în cloud

După ani de dezvoltare, tehnologia Cloud AI a cunoscut o aplicabilitate extinsă, însă, în ceea ce privește experiența de utilizare, încă mai este loc pentru îmbunătățiri, îmbunătățiri ce includ optimizarea, stabilitatea și securitatea.

Cloud AI și On-device AI se pot completa una pe cealaltă, On-Device AI (Inteligența Artificială integrată în dispozitiv) oferă capabilități puternice de detectare, specificații ce reprezintă fundamentul înțelegerii și asistării comportamentului de utilizare. Senzorii procesează o cantitate semnificativă de date obținute în timp real, ce înregistrează scenariile specifice și depistează obiceiurile de utilizare ale posesorului. Susținut de capabilități puternice de procesare, smartphone-urile vor deveni mult mai “conștiente” în ceea ce privește nevoile utilizatorilor, furnizând servicii cu adevărat personalizate și accesibile.

Kirin 970 este prima platformă mobilă dedicată inteligenței artificiale

Noul chipset Huawei, Kirin 970, reprezintă prima platformă mobilă AI ce integrează o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit).

Cipsetul este construit folosind unu proces avansat de 10nm, “împachetetând” nu mai puțin de 5,5 milioane de tranzistori pe centimetru-pătrat. Acesta este alimentat de un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 12 nuclee de ultimă generație. Echivalent cu un grup de procesoare Quad-core Cortex-A73, procesorul Kirin 970 oferă de până la 25 de ori mai multă performanță, cu o eficiență de 50 de ori mai mare.

Astfel, într-un test de benchmark bazat pe recunoașterea imaginii, noul Kirin 970 a procesat 2000 de imagini pe minut, ceea ce înseamnă că a fost mai rapid decât alte chipset-uri de pe piață. Noile evoluții privind Inteligența Artificială presupun un efort comun din partea întregii industrii, implicând zeci de milioane de dezvoltatori și feedback din partea a sute de milioane de utilizatori. Tocmai de aceea, Huawei poziționează Kirin 970 ca fiind o platformă deschisă pentru Inteligența Artificială, deschizând procesorul pentru parteneri și dezvoltatori, care pot găsi funcții noi și inovatoare pentru capacitățile sale de procesare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.