MediaTek este unul dintre principalii producători de procesoare mobile din lume și se pare că a lansat încă două noi modele. Este impropriu să le denumim procesoare doarece acestea sunt mai mult decât atât. Cipurile poartă numele de SoC, abrevierea de la “systems on a chip” și încorporează principalele componente hardware necesare funcționării unui smartphone precum un procesor, GPU sau suportul hardware necesar pentru folosirea rețelelor mobile.

Noi platforme octa-core pentru telefoane mid-range

Noile modele Helio P23 și Helio P30 sunt procesoare octa-core care sunt dezvoltate în jurul platformei ARM Cortx-A53, au frecvențe de lucru ce pot ajunge la 2,3GHz, încorporează procesorul grafic Mali G71 MP2 dar și tehnologia MediaTek CorePilot.

Tehnologia CorePilot 4.0 dezvoltată de MediaTek ajută la monitorizarea temperaturii cipului, asigură o performanță maximă și o utilizare fără cusur a dispozitivului. Viteza de lucru procesorului este ajustată astfel încât temperatura să rămână în limite iar experiența utilizării să nu fie afectată.

Suport pentru camere foto duale

Producătorii de dispozitive mobile pot folosi sisteme foto duale alături de noile cipuri prezentate de MediaTek.

Senzorii foto pot avea o rezoluție de până la 16MP (sau 13MP în cazul Helio P23). Acestea includ și suport pentru tehnologia Imagiq 2.0 care ajută la capturarea unor imagini mai clare și noua unitate de control pentru camera foto denumită CCU dar și o unitate VPU dedicată procesării vizuale. Cele două tehnologii ajută la o mai bună setare automată a expunerii și ajută la reducerea folosirii unității CPU și GPU pe timpul fotografierii.

MediaTek susține că noul procesor Helio P23 este primul model care are suport dual SIM, dual 4G VoLTE și folosește cea mai nouă generație a modemului 4G LTE WorldMode care are suport pentru o viteză maximă de download de 300Mbps și 150Mbps upload. O altă funcție utilă este TAS 2.0 care comută inteligent antena folosită pentru a optimiza calitatea semnalului.

Conform companiei, noile procesoare mid-range Helio P23 și Helio P30 vor ajunge pe piață începând cu al 3-lea trimestru al acestui an așa că vom vedea primele dispozitive care folosesc noua platformă până la sfârșitul acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.