Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD a lansat pe piața locală de la noi din țară noile procesoare din gama Ryzen 3. Noile modele de procesoare sunt destinate utilizatorilor obișnuiți pentru a fi folosite în sistemele de calcul de acasă sau de la birou.

Procesoarele din gama Ryzen 3 folosesc noua arhitectură ZEN care oferă utilizatorului cu 52% mai multe instrucțiuni per nucleu. Procesoarele din gama Ryzen 3 sunt modele quad-core care au patru nuclee cu patru fire de execuție oferind utilizatorului o performanță și un timp de răspuns foarte bun față de alte modele din aceiași gamă.

Două noi procesoare performante

În gama Ryzen 3, AMD a lansat două noi modele de procesoare: Ryzen 3 1200 și Ryzen 3 1300X. Ambele modele sunt procesoare quad-core și aduc arhitectura performantă ZEN utilizatorilor casnici și nu numai.

Procesorul AMD Ryzen 3 1200 este un model quad-core cu o frecvență de lucru de 3,1GHz care poate ajunge până la 3,4GHz, are 65W putere maximă disipată iar modelul AMD Ryzen 3 1300X estge un procesor quad-core cu o frecvență de lucru de 3,5GHz care poate ajunge la 3,7GHz și 65W putere maximă disipată.

AMD susține că modelul Ryzen 3 1300X este cu 29% mai performant față de modelul Intel Core i3 7300, un model din categoriua sa de preț. Procesoarele pot fi folosite cu ușurință și în sistemele de gaming iar performanțele sunt puțin mai bunicele față de modelele alternative oferite de Intel.

Pe lângă utilizarea în sistemele de gaming, toate procesoarele AMD Ryzen sunt deblocate și pot fi folosite pentru a experimenta realitatea virtuală. Cele două modele Ryzen 3 vor veni în pachet alături de un cooler AMD Wrauth Stealth, un sistem de răcire activ cu zgomot redus și performanțe ridicate.

Procesoarele folosesc noul socket AM4 și pot fi folosite alături de memoriile RAM de tip DDR4 iar plăcile de bază dedicate oferă utilizatorului conexiuni PCIe din generația a 3-a, USB 3.1, SATAe și NVMe.

Preț și disponibilitate AMD Ryzen 3

Conform informațiilor puse lka dispoziție, noile modele de procesoare vor fi disponibile în magazine la prețuri ce încep cu 500 de lei pentru modelul Ryzen 3 1200 și 600 de lei pentru modelul Ryzen 3 1300X. Acestea nu sunt încă disponibile în stocurile magazinelor online așa că fiți cu ochii pe retaileri precum eMag sau PC Garage pentru a le achiziționa imediat ce sunt disponibile.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.