Free cookie consent management tool by TermsFeed

QNAP anunță lansarea pe piață a primului server NAS echipat cu procesor Ryzen. Seria TS-x77 se adresează segmentului Business, având în echipare procesorul AMD Ryzen 7 1700 cu 8 nuclee la 3,7GHz, pentru performanțe îmbunătățite în rularea mașinilor virtuale.

QNAP și-a unit forțele cu AMD pentru a pune pe piață prima serie NAS bazată pe Ryzen – TS-x77 (modele cu 6, 8 și 12 sertare). Bazându-se pe procesoare cu până la 8 nuclee / 16 fire de execuție (cu modul Turbo Core pentru atingerea frecvenței de 3,7 GHz), cache SSD și suport pentru plăci grafice, TS-x77 oferă o putere de procesare incredibilă pentru aplicații ce solicită un consum mare de resurse, precum VDI, virtualizarea de servere, cloud privat, redarea și transcodarea de materiale video 4K.

NAS cu specificații tehnice de top

Seria QNAP TS-x77 include modele cu procesoare AMD Ryzen 7 1700 (8 nuclee / 16 fire de execuție) și procesoare AMD Ryzen 5 1600 (6 nuclee / 12 fire de execuție), care suportă accelerare pentru standardul criptografic AES-NI și până la 64 GB DDR4 RAM. Cele două sloturi SSD M.2 SATA de 6 GB/s sunt destinate accelerării cache sau volumelor de stocare de înaltă performanță.

Fiecare model din serie oferă porturi USB 3.1 Gen2 10Gbps de tip A și tip C și trei sloturi PCIe pentru un potențial de expansiune incredibil. Printre dispozitivele PCIe acceptate se numără o placă grafică, adaptoare de rețea 10GbE / 40GbE, PCIe NVMe SSD, carduri de extensie USB 3.1 și carduri QM2 (care adaugă SSD-uri suplimentare M.2 sau conectivitate 10GbE). Cu performanțe incredibile, fiabilitate și adaptabilitate la cerințe ulterioare, seria TS-x77 reprezintă o soluție de stocare excepțională pentru mediile IT din firme.

Avantajele procesării pe mai multe fire de execuție ale seriei TS-x77 sunt binevenite mai ales în virtualizare – într-un mediu de testare LoginVSI, TS-1277 este capabil să ruleze simultan până la 16 mașini virtuale.

Server NAS pregătit pentru virtualizare

Seria TS-x77 este pregătită pentru virtualizare în mediile VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V și Windows Server 2012 R2 cu ajutorul iSER (iSCSI Over RDMA).

Poate găzdui mașini virtuale și containere ca un server eficient all-in-one și acceptă snapshot-uri și back-up-uri ale mașinilor virtuale pentru managementul complet al virtualizării. TS-x77 va oferi de asemenea suport pentru viitorul standard Virtual QTS, care le permite utilizatorilor să ruleze mai multe sisteme QTS virtuale într-un singur NAS, pentru a oferi beneficii legate de segregarea resurselor (CPU, memorie, rețea), implementarea flexibilă a aplicațiilor și economia de energie, bani și spațiu.

Noua serie suportă RAID 50/60 pentru a asigura o protecție sporită a datelor și performanță ridicată pentru scrieri aleatorii, obținând un echilibru între capacitate, protecție și performanță. Ultima versiune Qtier 2.0 adaugă capabilități IO Aware pentru stocarea pe SSD pe niveluri, pentru a păstra un spațiu rezervat de cache pentru a gestiona I/O în timp real, maximizând raportul performanță/cost.

Folosind sistemul de operare inteligent QTS 4.3, seria TS-x77 este o soluție de stocare cuprinzătoare pentru stocarea datelor, back-up/restaurare, partajare și gestionare. Sistemul integrat QTS App Center oferă sute de aplicații ce se pot instala la cerere pentru a extinde funcționalitatea serverului NAS, crescându-i productivitatea:

  • soluția de management centralizat QRM+, ce oferă diagrame topologice grafice pentru gestionarea dispozitivelor Windows, Linux și IPMI;
  • Q’center, care consolidează gestionarea mai multor NAS-uri QNAP;
  • QVPN, ce integrează setările serverului VPN și ale clienților VPN;
  • Browser Station pentru accesul securizat și convenabil la rețele private;
  • Surveillance Station, o soluție profesională de supraveghere video;
  • QIoT Suite Lite, ce construiește o platformă privată de IoT Cloud;
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.