Free cookie consent management tool by TermsFeed

Se pare că bătălia a ajuns într-un punct în care giganții producători de procesoare își vor uni forțele pentru binele utilizatorilor. Intel și AMD sunt două companii rivale care operează pe același segment de piață iar o colaborare între acestea nu poate aduce decât lucruri bune.

Intel va colabora cu AMD pentru dezvoltarea următoarei linii de procesoare performante pentru laptop-uri din gama Intel Core. Viitoarele modele dedicate dispozitivelor mobile vor beneficia de soluții grafice performante dezvoltate de AMD. Acestea vor integra un procesor grafic de la AMD pentru a oferi utilizatorilor mai multă putere într-un singur cip.

Tehnologie hibridă cu procesoare grafice performante

Această mișcare poate duce la un alt nivel și lupta dintre AMD și Nvidia, cea mai cunoscută companie producătoare de plăci video și procesoare grafice. Mai multe modele de laptop-uri nu vor mai folosi soluțiile grafice de la Nvidia deoarece procesoarele cu care vor fi echipate vor fi destul de puternice să ofere puterea necesară rulării jocurilor performante sau puterea necesară profesioniștilor pentru editare foto și video.

Viitoarele procesoare hibride Intel-AMD vor îmbina tot ce este mai bun de la cele două companii oferind utilizatorilor cele mai bune soluții la prețuri mai avantajoase. Această colaborare va aduce mai mult venit pentru AMD și nu va îngreuna vânzarea procesoarelor din gama Ryzen.

Procesoarele vor fi parte din viitoarea generație Intel Core și va combina procesoarele Core H cu HBM2 și soluțiile grafice dezvoltate de AMD. Intel susține că implementarea noilor soluții va reduce semnificativ ocuparea spațiului pe placa de bază cu cel puțin jumătate față de momentul actual iar acest lucru va ajuta producătorii să dezvolte dispozitive mai subțiri și mai ușoare fără ca performanțele să fie afectate.

Mai avem de așteptat până când vom vedea în spațiul public detalii concrete despre viitoarele cipseturi Intel care integrează grafică AMD Radeon.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.