Synaptics a anunțat astăzi că va începe să producă în masă noul senzor Clear ID FS9500. Acesta este un nou senzor pentru citirea amprentelor digitale și va fi amplasat direct în ecranul dispozitivelor precum telefoane, tablete, ceasuri sau laptop-uri.

Fără senzor dedicat pentru amprentă

Se pare că de anul viitor am putea avea mai multe telefoane de top care nu vor avea un senzor dedicat pentru citirea amprentelor. Synaptics a anunțat că va colabora cu cinci producători de top iar aceștia vor folosi noul Clear ID pe viitoarele dispozitive.

Integrarea senzorului de amprentă direct în ecran va duce la eliminarea senzorilor dedicați pentru amprentă și va oferi o scanare mai amănunțită a amprentei oferind astfel un plus de securitate pentru dispozitive.

Compania susține că noul model de senzor va funcționa fără nici un fel de problemă. Degetele utilizatorilor pot fi umede, uscate sau chiar reci iar sticla securizată amplasată pe ecran va proteja și noul senzor.

Synaptics a subliniat și faptul că noul Clear ID este mult mai bun față de alte soluții de securitate precum Face ID deoarece utilizatorii pot debloca dispozitivul în siguranță chiar dacă stă pe masă, din orice unghi sau este montat într-un suport dedicat pe masă sau îm mașină. Clear ID este de două ori mai rapid față de recunoașterea facială și necesită o singură atingere pentru accesarea telefonului.

Am putea vedea mai multe telefoane care folosesc noul senzor de amprentă Clear ID în prima jumătate a anului viitor și va fi interesant cum viitoarele dispozitive vor folosi noua tehnologie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.