Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când Stray a fost anunțat pentru prima dată în 2016, jucătorii au fost imediat atrași de promisiunea unui joc de aventură axat pe pisici, amplasat într-o lume cyberpunk uimitoare. Și, deși produsul final poate că nu este la fel de strălucitor ca acele imagini de test inițiale, este totuși un joc impecabil de detaliat și superb luminat – ca să nu mai vorbim de faptul că versiunea pentru PC poate rula foarte ușor. De la străzile îmbibate de neon din Chrome City până la străduțele întunecate și periculoase, există o mulțime de lucruri de explorat în Stray – și cu o protagonistă felină adorabilă, jocul oferă cu siguranță o aventură de neuitat.

Însă, pe lângă faptul că Stray arată superb, el rulează destul de bine, chiar și pe un hardware modest. Desigur, dacă doriți cea mai bună performanță posibilă, va trebui să modificați câteva setări. În acest ghid, vă vom arăta cum să obțineți cele mai bune performanțe din Stray, fie că sunteți în căutarea unui framerate ridicat, fie că urmăriți să obțineți performanțe impresionante la rezoluții 4K sau ultrawide. Nu este nevoie să reduceți rezoluția pentru a realiza acest lucru, deoarece nu va avea un impact prea mare asupra performanței. Iar cu Ray Tracing activat, Stray arată și mai bine. Așa că, fără alte comentarii, să aruncăm o privire la cele mai bune setări pentru Stray și care sunt cerințele de sistem ale acestuia.

Cerințe de sistem Stray

Așa cum am menționat deja, unul dintre lucrurile care face ca „Stray” să fie atât de popular este reprezentat de cerințele sale de sistem; specificațiile minime și recomandate sunt ambele destul de scăzute. Chiar și procesoarele recomandate sunt de câteva generații mai vechi. De asemenea, veți avea nevoie doar de 3-4GB de VRAM, pe care toate plăcile grafice moderne le vor avea cu memorie de rezervă. Ca urmare, „Stray” poate fi savurat de o gamă largă de jucători, chiar și de cei cu calculatoare mai vechi sau mai puțin puternice.

Specificații minime pentru PC

  • Sistem de operare: Windows 10
  • CPU: Intel Core i5-2300 / AMD FX-6350
  • RAM: 8GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 650 Ti / AMD Radeon R7 360
  • DirectX: Versiunea 12
  • Stocare: 10GB

Specificații recomandate pentru PC

  • Sistem de operare: Windows 10
  • CPU: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 2600
  • RAM: 8GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290X
  • DirectX: Versiunea 12
  • Stocare: 10GB

Stray: setări pentru PC pe care să le folosești

Calitatea efectelor: Scăderea acesteia de la High la Medium produce o fluiditate vizibil mai mare. La rândul său, aceasta provoacă o ușoară scădere a calității iluminării iar pe suprafețe mate, cum ar fi pietricelele, devin inexplicabil de luminoase pe Mediu.

Calitatea texturii: Scăderea acesteia nu ajută prea mult la performanță. De fapt, ambele setări, Medium și Low, aduc aceeași medie de FPS-uri, cu un singur cadru mai puțin decât rezultatul original High. Ciudat, mai ales că există o scădere foarte vizibilă a calității pe diverse texturi pe setarea Low.

Calitatea umbrelor: Există posibilitatea de a alege între High, Medium și Low pentru această setare, deși nu există nicio diferență de performanță între cele trei atunci când sunt testate. Toate produc același număr de FPS, așa că puteți la fel de bine să lăsați setarea pe High.

Calitatea mesh: Modificarea acestui aspect nu va avea aproape niciun impact asupra performanței. Medium a obținut un rezultat neschimbat de 47 fps, iar Low 48 fps, așa că Mesh merită lăsat pe High.

Ciudat, într-adevăr! Este ciudat că doar una dintre cele patru opțiuni de calitate are vreun efect asupra performanței. Dacă aveți un GPU vechi și doriți o experiență mai fluidă, cea mai bună opțiune este să reduceți calitatea efectelor la Mediu. Sau chiar și la Low. Totuși, acest lucru ar veni cu prețul iluminării și reflexiilor minunate ale lui Stray. Ai putea, de asemenea, să reduci rezoluția, desigur. Dar, per total, este încă un mister de ce doar o setare face o diferență la numărul de FPS-uri.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.