Free cookie consent management tool by TermsFeed

Compania de jocuri din Statele Unite ale Americii, Epic Games, angajează testeri cu normă întreagă, oferindu-le numeroase beneficii. Compania a confirmat pentru The Verge că va extinde oferta de angajare a testărilor de asigurare a calității (QA), precum și la alți angajați eligibili. Vestea a apărut pentru prima dată într-o notă adresată angajaților.

Epic Games angajează testeri cu normă întreagă

În nota obținută de către The Verge, compania scrie că va oferi locuri de muncă full time tuturor lucrătorilor eligibili din  SUA. Alături de această informație este confirmat faptul că ofertele de acest tip intră în vigoare din 4 Aprilie 2022. Totuși, compania menționează că unii lucrători nu vor putea aplica, invocând că ”există câteva excepții în care are sens atât pentru angajat, cât și pentru Epic să mențină statutul de tester”.

d1ae9280e607aaa5f35798cb06f6985b
Testerii nu aveau parte până acum de contract full time

Purtătorul de cuvânt al Epic Gams, Elka Looks a declarat că dezvoltatorul jocului va angaja câteva sute de persoane. Majoritatea, dar nu toți, sunt testeri de asigurare a calității (QA). Looks a confirmat că toți angajații vor fi eligibili pentru planurile de beneficii ale companiei și vor fi angajați direct de către compania de jocuri.

Studioul contractează testeri QA și alți lucrători prin agenții de recrutare

În cadrul acestor agenții sunt incluse Eastridge, Hays și Nextaff. Looks spune că Epic va angaja în continuare lucrători la nevoie, pe termen scurt. Purtătorul de cuvânt nu a avut nicio informație suplimentară pe care să o împărtășească despre celelalte tipuri de angajați de care Epic Games ar avea nevoie. În același timp, Elka Looks nu a specificat care sunt cei excluși din ofertă.

Mișcarea celor de la Epic de a-și face testerii cu normă întreagă vine într-un moment în care tensiunile dintre angajați și marile studiouri de dezvoltare a jocurilor sunt mari. Această decizie este un pas uriaș către îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru testerii QA, dar și pentru alți angajați din domeniu. În decembrie, Raven Software de la Activison a concediat o mulțime de angajați QA.

Industria Jocurilor – cunoscută pentru că supune angajații la perioade îndelungate de testare (uneori neplătite)

Epic nu face excepție de la această ”regulă”. Compania și-a atras critici dure după ce angajații au dezvăluit zilele lungi de lucru pentru a dezvolta jocurile Battle Royale sau Fortnite. După aceste dezvăluiri, Epic Games face prima mișcare și îi angajează pe testerii temporari, oferiundu-le un program de muncă full time și își închide studiourile timp de două săptămâni pentru acest proces.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.