Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un raport recent de la Bloomberg a dezvăluit că GTA 6 va avea o protagonistă. Această știre vine ca urmare a schimbărilor de cultură la Rockstar Games, dezvoltatorii din spatele popularei francize open-world. Potrivit raportului, aceste schimbări au fost implementate pentru a face studioul mai incluziv și pentru a reflecta diversitatea. În timp ce jocurile anterioare din serie au avut ca protagoniști bărbați, aceasta va fi prima dată când o femeie va prelua rolul principal.

Acest lucru ar marca o schimbare semnificativă pentru franciză, care a avut întotdeauna protagoniști de sex masculin. Raportul citează mai multe surse, care spun că decizia de a avea o protagonistă feminină a fost luată în parte din cauza schimbărilor de cultură la Rockstar, care au fost inițiate în 2018, după ce numeroși dezvoltatori au reclamat conducerea cu privire la cultura Frat-Boy pe care a ales să o reprezinte. Potrivit noului raport, Rockstar a lucrat cu adevărat din greu pentru a schimba lucrurile, iar mulți dezvoltatori cred că lucrurile s-au schimbat în bine. Dacă este adevărat, aceasta ar fi o schimbare binevenită nu numai pentru Grand Theft Auto 6, ci și pentru franciza GTA în ansamblu, care a fost mult timp criticată pentru lipsa de diversitate.

De altfel, Jason Schreier, de la Bloomberg, relatează că studioul a eliminat glumele transfobice din versiunea next-gen a jocului GTA V, reducând totodată diferența de salarizare între femei și bărbați pentru angajați. Aceasta îmbucură multe persoane care consideră că este o schimbare binevenită și se speră că va inspira și alte studiouri să urmeze exemplul. La urma urmei, nu există niciun motiv pentru care jocurile video să nu poată fi atât incluzive, cât și distractive.

Jocul va fi actualizat cu noi misiuni și orașe în mod regulat

Tot potrivit raportului Bloomberg, acțiunea în GTA 6 va avea loc într-o versiune fictivă a orașului Miami și a zonelor înconjurătoare. Cu toate acestea, jocul va fi actualizat în mod regulat cu noi misiuni și orașe. Acest lucru indică faptul că GTA 6 va fi mai ambițios decât orice alt joc anterior ale seriei. În plus, raportul sugerează că jocul va include mai multe locații decât orice alt joc GTA anterior, lucru care desemnează o evoluție captivantă ce va fi interesantă de văzut dacă va influența gameplay-ul într-un mod pozitiv.

Proiectul poartă numele de cod Project Americas. Inițial, a fost planificat să includă teritorii vaste bazate pe America de Nord și America de Sud, dar acest plan a fost în cele din urmă abandonat pentru a reduce criza din rândul dezvoltatorilor. Sursele spun că dezvoltatorii jocului sunt sceptici cu privire la previziunile privind o lansare între aprilie 2023 și martie 2024 din cauza multiplelor schimbări în echipă și a blocajelor în producție dar rămâne de văzut dacă marea companie va reuși să își atingă obiectivele ambițioase.

Ba mai mult, unii dezvoltatori au susținut că diverși factori au dus la întârzieri semnificative și că este posibil ca jocul să nu fie lansat decât peste doi ani. Deși această veste va fi, fără îndoială, dezamăgitoare pentru fani, este important să ne amintim că Rockstar Games este cunoscută pentru atenția meticuloasă acordată detaliilor. Echipa a muncit din greu pentru a se asigura că sequelul se ridică la standardele înalte stabilite de serie și este clar că nu sunt dispuși să lanseze jocul până când nu este gata.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.