Free cookie consent management tool by TermsFeed

Aproape 40.000 de oameni au vizitat ESL Arena din cadrul Comic Con 2016 în perioada 27-29 mai. Astfel, cea de-a patra ediție a acestui eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, a devenit cea mai mare și mai importantă din estul Europei.

În timpul celor 3 zile ale convenție, vizitatorii au avut posibilitatea să testeze nu mai puțin de 40 de jocuri, pe aproape 300 de dispozitive de gaming. Estimăm că cei ce au trecut pragul zonei de gaming de la Comic Con 2016 s-au jucat împreună un număr total de peste 7.000 de ore.

Unul dintre principalele puncte de atracție ale convenției, finalele Southeast Europe Championship au fost urmărite de mii de fani esports de la fața locului, iar peste 200.000 de pasionați au vizionat meciurile de la ESL Arena online. Echipa din Grecia, Elysium, a obținut cupa Southeast Europe Championship la League of Legends, iar reprezentanții României, XPC Gaming au cucerit titlul de campioni ai sezonului 3 la Counter-Strike: Global Offensive.

Pentru prima oară în România, Ministerul Apărării Naționale a participat la o convenție de gaming, cu o expoziție de arme, machete navale și uniforme militare. Piesa de rezistență a fost vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS), cunoscut publicului sub numele de Humvee ce a putut fi admirat în afara zonei standurilor.

Cei mai importanți publisheri de jocuri din lume, Blizzard și Riot Games, au fost prezenți la Comic Con 2016, în cadrul ESL Arena, cu jocurile Overwatch și League of Legends. În premieră în România, vizitatorii convenției au trăit experiența conceptului de „sat League of Legends.” Fanii jocului Overwatch au luat cu asalt standul Blizzard unde au fost organizate numeroase concursuri cu premii și tombole pe toată durata Comic Con 2016.

Studioul românesc de jocuri Amber a organizat un game jam în care au fost realizate șase jocuri de la zero. De asemenea, dezvoltatorii de jocuri români, membri ai Romanian Game Developers Association (RGDA), au oferit vizitatorilor posibilitatea să testeze cele mai noi titluri la standurile proprii.

Nu în ultimul rând, în cadrul ESL Arena a fost organizată o zonă retro dedicată jocurilor video din anii 90. Console funcționale, periferice și calculatoare HC au putut fi admirate, dar și testate, pe toată durata convenției.

„Sunt foarte bucuros că pasionații jocurilor video au răspuns apelului nostru și au venit în număr mare mai ales în zona de gaming organizată de ESL Arena.  Încă de la prima ediție ne-am propus să îmbunătățim acest eveniment de la an la an, iar eforturile noastre au fost răsplătite în 2016, când această convenție a devenit cel mai mare și mai important eveniment de acest gen din estul Europei. Suntem conștienți că am ridicat nivelul foarte sus, dar acest lucru nu ne sperie, dimpotrivă, ne motivează și mai mult pentru următorul Comic Con,” Marius Radu, Community Director pentru Europa centrală și de sud.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.