In timp ce Asus lasa in urma Windows RT pentru a se axasa pe Windows 8, competitorul sau, Acer, a spus ca are planuri sa ofere mai multe dispozitive cu Android si Chrome OS decat produse bazate pe platforma Microsoft. Presedintele companiei – Jim Wang – a confirmat acest drum Miercuri in timpul unei conferinte video cu investitorii sustinand ca Acer incearca sa creasca produsele non-Microsoft cat mai curand posibil.

Android este foarte popular pentru smartphone-uri si este dominant in tablete. Vad si o noua piata pentru Chromebook.” – declara Jim Wang.

Stirile au aparut dupa ce Acer a raportat o scadere a venitului cu 11.39 milioane de dolari in Aprilie-Iunie. Wang a spus investitorilor ca in timpul celui de-al 2-lea trimestru, Chromebook-urile au avut pana la 3% din transporturile Acer. Nu a oferit nici o informatie despre Android dar a comentat ca Android si Chrome OS vor contribui 10-12% din venitul Acer pana la sfarsitul anului – un procent ce ar putea creste pana la 30% in 2014.

Pentru industria PC-urilor, Wang a declarat ca inca nu a vazut ‘lumina de la capatul tunelului’. „Pentru inceput trebuie sa sustinem piata si concluzia si daca tabletele si telefoanele merg bine putem fi pregatiti pentru ziua de poimaine.

Acer nu este decis in producerea tabletelor bazate pe Windows RT, Directorul J.T. Eang spune intr-un interviu ca versiunea Windows 8 bazata pe ARM nu mai este influentabila, compania trebuie sa fie realista in producerea in masa a unui astfel de dispozitiv.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.