Free cookie consent management tool by TermsFeed

Foarte curand nu va mai fi doar creierul din spatele mingiei de fotbal cel care va conta, dar si cel din interiorul acesteia. Cei de la Adidas vor lansa pe piata, in anul 2014, mingea miCoach Smart Ball, o minge care poate masura viteza, rotatia si traiectoria fiecarei lovituri. Toate aceste informatii vor fi transmise prin Bluetooth unui dispoztiv iOS dupa fiecare lovitura.

Pentru mai multe imagini vizitati contul nostru de Facebook: facebook.com/TechCafeRo

Din exterior mingea arata aproape normal. Ceea ce face diferenta este interiorul, care contine un senzor special cu arc, montat exact in centru, care preia comanda masuratorilor. Exteriorul prezinta zone verzi de marcaj cu rol de a delimita exact locul in care mingea trebuie lovita pentru a genera rezultatele dorite.

De asemenea, exista si o aplicatie iOS pentru iPhone sau iPad care primeste datele de la minge printr-o conexiune Bluetooth. Nu exista inca nicio alta versiune disponibila pentru aceasta aplicatie, ceea ce inseamna ca, momentan, Apple detine exclusivitatea.

Pentru ca masuratorile sa fie finalizate, este necesar ca mingea sa fie trimisa la minimum 10 metri, astfel ca sistemul este bine conceput pentru exersarea loviturilor libere si imbunatatirea puterii de sutare. Aplicatia ofera posibilitatea de a alege diferite programe de antrenament: Kick It, Get Better si Challenges.

Exteriorul mingiei are si el rolul sau. Cand un jucator invata cum sa dea o traiectorie curbata mingiei, aplicatia ii poate indica unde si cum ar trebui sa loveasca pentru a obtine rezultatul dorit. In cazul antrenamentelor, masuratorile sunt transmise aplicatiei dupa fiecare lovitura.

De asemenea, aplicatia ofera posibilitatea vizualizarii traiectoriei mingiei sub forma unui model 3D.

Mingea Adidas miCoach are la baza un senzor, ceea ce inseamna ca are nevoie de energie. Ea va fi insotita de un suport prin care mingea este pusa automat la incarcat. Cei de la Adidas nu au mentionat nimic legat de durata de viata a bateriei, insa se presupune ca va putea fi folosita o zi intreaga fara probleme. Atunci cand mingea ramane fara baterie, informatiile nu mai sunt transmise aplicatiei.

Nu se cunoaste cu exactitate data lansarii si nici pretul la care aceasta va fi pusa in vanzare.

Sursa: Pocket-lint

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.