Robotul japonez Pepper este gata să ajungă în casele celor ce și-l doresc. Producătorul SoftBank a spus că acesta va fi disponibil începând cu 20 Iunie prin intermediul Alibaba si Foxconn Technology. Pepper este creat pentru a comunica în mod realist și poate chiar să citeasca limbajul corpului dar și tonul vocii. Micul robot este capabil să se „bucure” de ontactul cu oamenii prin intermediul senzorilor plasați pe cap și mâini și poate detecta persoana de lângă acesta mulțumită camerelor performante folosite, senzorilor și microfoanelor.

SoftBank a folosit Pepper ca un mod de a saluta clienții ce pășeau în magazinele proprii dar compania are planuri mai ambițioase pentru acesta. Acesta poate fi util în școli sau ca jucărie iar copii în iubesc.

Compania va vinde Pepper la un preț de aproximativ 1600$ sau chiar mai puțin – preț ce este mai mic față de costul de producție. Pepper va veni alături de câteva costuri pentru servicii de aproximativ 200$, servicii ce pot aduce profit companiei.

Vor fi produse aproximativ 1000 de unități pe lună – pentru început – și va fi disponibil și în piețele din Europa și SUA începând de anul viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.