Poate că Alcatel nu este un producător așa de popular precum Samsung, Sony sau HTC dar compania și-a făcut o reputație globală prin producerea de dispozitive accesibile tuturor utilizatorilor. Modelul Idol 3 a avut un succes neașteptat anul trecut iar în acest an, Alcatel a lansat, în cadrul MWC 2016 noul smartphone Idol 4 dar și modelul Idol 4S.

Idol 4 este succesorul modelului Idol 3 având specificații similare printre care amintim de un ecran FullHD cu diagonala de 5,2 inci, procesor cu opt nuclee, 3GB capacitate a memoriei RAM, 16GB spațiu intern de stocare extensibil cu încă 512GB prin intermediul unui card microSD. Acesta are o cameră foto principală cu un senzor de 13MP și una secundară cu un senzor de 8MP alături de bateria cu capacitatea de 2.610mAh.

Idol 4S este o încercare mai ambițioasă de a fi un dispozitiv premium. Acest model are un ecran AMOLED Quad HD cu diagonala de 5,5 inci, un procesor mai rapid cu opt nuclee, 3GB capacitate a memoriei RAM și 32GB spațiu intern de stocare extensibil cu încă 512GB prin intermediul unui card microSD. Camera foto principală are un senzor de 16MP iar bateria folosită are capacitatea de 3.000mAh.

Ambele telefoane vor rula sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow și chiar dacă, carcasele sunt construite din material plastic, sunt destul de solide și ușoare. Față de modelul anterior din gama Idol, acestea au un șasiu din aluminium și un buton lateral denumit „Boom Key” căruia i se pot atribui diferite funcții utile utilizatorului.

Alcatel Idol 4 și Idol 4S vor fi disponibile în mai mult opțiuni de culoare: auriu, gri închis și argintiu. Compania nu a oferit nici un fel de informație referitoare la prețul sau disponibilitatea celor două noi telefoane.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.