Free cookie consent management tool by TermsFeed

Samsung a lansat Connect Auto luna trecută, un modul ce se poate atașa automobilelor ce au un port OBD II aducând astfel un plus de inteligență acesteia.

Samsung Connect Auto folosește Tizen ca sistem de bază și este un mic dongle ce include un receiver GPS, un modem LTE și un hotspot Wi-Fi. A fost dezvoltat pentru a oferi șoferilor feedback în timp real pentru a le permite ajustarea stilului de condus putând astfel să îmbunătățească eficiența consumului de combustibil. Dispozitivul oferă atât șoferului cât și pasagerilor o conexiune Wi-Fi.

Connect Auto va avea capabilitatea de a ajuta șoferii să efienticizeze consumul de combustibil dar și capabilitatea de a anunța autoritățile în caz de accident, localizarea automobilului în timp real prin intermediul unei aplicații ‘Find My Car‘ ce folosește conexiunea LTE și GPS.

Gadgetul nu reprezintă o idee originală dar puterea unei companii ca Samsung să o susțină o poate duce la succes. O echipă impresionantă de parteneri din cadrul Ciscom Ericsson, Europcar, HERE și IBM poate ajuta proiectul foarte mult.

Samsung nu ne-a oferit informații suplimentare referitoare la preț și disponibilitate dar se pare că noul gadget va fi disponibil în SUA în a 2-a parte a anului iar în Europa va ajunge în trimestrul 3 al acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.