Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD a prezentat arhitectura Ryzen pentru procesoare dar și Vega pentru soluțiile grafice în cadrul evenimentului CES 2017. Compania nu a oferit detalii suplimentare despre noile soluții de procesare dar mulțumită publicației Hardwareluxx.de ne putem face o idee despre procesorul pe care AMD l-a prezentat publicului la CES 2017.

Așa cum putem afla de la publicația germană, procesorul folosit de AMD la prezentarea de la CES rula la o frecvență de bază de 3,6GHz și avea numele de cod „1D3601A2M88F3_39/36_N” iar frecvența în modul Turbo era de 3,9GHz (numerele 39/36 ne arată frecvența de bază și frecvența maximă pe care procesorul o poate atinge în modul Turbo).

Numerele de mai sus ne arată frecvențe mai mari fată de modelul Core i7-6900K de la Intel, un procesor ce poate atinge o frecvență de 3,7GHz în modul Turbo. Arhitectura Ryzen de la AMD poate fi o alegere bună pentru overclockind și ar trebui să fie o alegere mult mai bună față de Intel când vine vorba de jocurile video deoarece acestea pot beneficia de o frecvență de lucru mult mai bună. Nu doar gamerii se pot bucura de performanțe mai bune ci și profesionștii fiindcă o frecvență mai mare ar reduce semnificativ durata unei randări.

O frecvență Turbo de 3,9GHz este mai mult decât suficientă pentru jocuri iar dacă și arhitectura Vega pentru plăcile video se va dovedi la fel de bună poate mai mulți utilizatori vor alege AMD și nu combinația Intel+Nvidia. Printre factorul de decizie se poate număra și prețul mai mic și nu doar performanțele îmbunătățite.

Primele procesoare bazate pe arhitectura Ryzen ar trebui să ajungă pe piețe în primul trimestru al acestui an iar dacă totul decurge conform planurilor, AMD ar putea lansa atunci și primele plăci video bazate pe arhitectura Vega.

Pe piață puteți găsi procesorul de top AMD FX X8 9370 cu opt nuclee și o frecvență maximă de lucru de 4,4GHz. Acest model este fabricat folosind tehnologia de 32nm, are 16MB memorie cache și poate fi folosit pe o placă de bază cu socket AM3+. Prețul actual este de aproximativ 1,160 lei iar pentru mai mult informații despre FX X8 9370 puteți vizita pagina produsului de pe eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.