Free cookie consent management tool by TermsFeed

De-a lungul timpului, apelurile video au devenit o modalitate foarte populară de a comunica cu cei dragi sau de a desfășura întâlniri profesionale. Experiența de acest fel este similară cu cea din realitate, deoarece permite oamenilor să se vadă și să interacționeze în timp real, indiferent de distanță.

În timpul pandemiei, această metodă de comunicare a fost una esențială, care ne-a ajutat și a sporit eficiența convorbirilor. Tot în aceeași perioadă, locurile de muncă din mediul online au luat amploare, iar apelurile video reprezentau mijlocul principal de comunicare.

În mod normal, acestea se desfășurau prin intermediul smartphone-ului sau al unui computer, dar acum, apelurile video prin intermediul televizorului sunt mai des efectuate.

Apeluri video Zoom prin intermediul televizorului
Sursa fotografiei: Digital Trends

Ce televizoare acceptă apelurile video?

Există numeroase televizoare care pot fi folosite pentru apelurile video, prin utilizarea unei camere web, a aplicațiilor sau a funcției de redare a ecranului.

Televizoarele care pot fi folosite pentru a desfășura apelurile video au de obicei o cameră web încorporată sau camere compatibile pe care le poți conecta la dispozitiv. Acestea pot fi fabricate fie de producătorul televizorului, dar și de diferite companii.

De ce ai nevoie pentru a efectua apelurile video prin intermediul televizorului?

  • Cameră web

Una din componentele necesare pentru efectuarea apelurilor video este camera web. Dacă televizorul nu conține propria cameră, există multe modele care sunt furnizate de diverse companii și care permit compatibilitatea cu televizoarele inteligente.

  • Fire TV Stick

Stick-ul se conectează la portul HDMI al televizorului inteligent și are un port micro USB, compatibil cu OTG. Poți folosi portul micro USB pentru a conecta o cameră web la alegere, după care poți instala aplicații precum Skype sau Zoom pentru apeluri video.

  • Redare sau transmisie pe ecran

Poți alege opțiunea de a reda sau a transmite ecranul de pe un dispozitiv, cum ar fi tableta sau un laptop, direct pe televizor.

Dacă folosești un dispozitiv Apple, precum un MacBook sau un iPhone, cea mai simplă modalitate este aceea de a folosi Airplay 2. Multe televizoare inteligente au AirPlay 2 încorporat, precum cele fabricate de LG și Vizio.

Apelurile video prin intermediul televizorului devin din ce in ce mai populare. Videoconferinta
Sursa fotografiei: Zoom Blog

Dacă dispozitivul nu este Apple, poți folosi aplicația Video & TV Cast, disponibilă pentru dispozitive iOS și Android. Cu toate acestea, trebuie verificată compatibilitatea cu modelul televizorului inteligent, pentru a te asigura că va funcționa.

Care sunt cele mai bune aplicații pentru apelurile video prin intermediul televizorului?

Iată câteva opțiuni de aplicații pentru apelurile video efectuate prin intermediul televizorului:

  • Zoom
  • Google Meet
  • Google Duo
  • Messenger și Whatsapp

Chiar dacă acestea două din urmă sunt aplicații foarte cunoscute, ele se pot utiliza doar cu Facebook Portal TV.

Astfel, videoconferințele facilitează conexiunile în timp real între persoanele aflate la distanță. Fie că vrei să ai o întâlnire de familie sau una de afaceri, totul este mult mai ușor, prin apelurile video efectuate prin intermediul televizorului. 

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.