Apple va opri vanzarea Mac Pro din Europa din urmatoarea luna.

Vanzarea Mac Pro va fi oprita deoarece nu corespunde regulilor locale cu privire la echipamentele elctrice si electronice. Fanii Mac Pro sunt candidatii de nerespctare al Amendamentului 1 IEC 60950-1, Second edition care vine contra acestuia de pe 1 Martie.

„Datorita evolutiilor cerintelor de reglementare, Apple va opri comercializarea Mac Pro in Europa, Tarilor membre Eu incepand cu 1 martie 2013, reselerii vor putea sa vanda in continuare unitatile deja existente in inventarul acestora dar Apple nu va mai executa nici un transport pentru Mac Pro in acele tari”

– Declaratie din partea conducerii Apple.

Reglemntarile afecteaza vanzarile de Mac Pro in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene dar si in Asociatia Europeana a liberului schimb incluzand Irlanda, Norvegia, Scotia, Elvetia si Liechtenstein.

Majoritatea utilizatorilor Apple nu sunt foarte familizarizati cu Mac Pro care este folosit in majoritatea cazurilor pentru cereri de tehnologie high-tech, ca de exemplu companiilr pentru editari video.

Mac Pro Quad-Core, in UK are un pret incepand de la 2049 lire sterline si ajungand pana la 3099 Lire sterline. In afara procesorului Intel invechit instalat pe Mac Pro, acesta mai reprezinta si alte cateva lipsuri notabile: Sata III, USB3, Thunderbolt ce asigura o rata de transfer de 10Gbs si nu necesita instalarea hardware in interiorul Mac Pro.

O petitie lansata pe Facebook cerand Apple sa actualizeze Mac Pro, in luna Mai a anului trecut, a strans 18.939 Like-uri, cu 900 mai mult decat in luna Iunie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.