Free cookie consent management tool by TermsFeed

Boeing a prezentat primul avion de pasageri real și funcțional 737 MAX în Renton Washington. Aeronava va fi gata de zbor anul viitor, undeva în prima parte a acestuia, iar primul zbor comercial al aeronavei va fi făcut în 2017. Prima companie ce va folosi noua aeronavă este Southwest Airlines din SUA, companie ce operează aproape în mod exclusiv aeronava 737s de la Boeing.

737 MAX seamănă foarte mult cu modelele din linia 737 ce domină cerul de decenii – avioanele din această linie sunt cele mai prolifice aeronave din întreaga lume. Ca și diferențe putem discuta despre o nouă generație de motoare denumite LEAP-1B ce îmbunătățesc atât eficiența cât și performanța dar și despre noile aripi gigant crestate la capăt. Boeing promite că 737 MAX va avea o eficiență a combustibilului cu 20% mai mare față de aeronava 737 Next Generation ce va fi înlocuită de noul model.

Aeronava 737 MAX este primul membru al familiei de aeronave cu un singur culoar central – 737 MAX 7, MAX 8, MAX 200 și MAX 9 – ce va intra pe linia de producție. Boeing are deja aproape 300 de comenzi pentru aeronavele din noua gamă 737 MAX.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.