În cadrul conferinței Investors Forum 2015, Samsung a oferit detalii despre noua tehnologie BRITECELL pentru camerele foto. Tehnologia va fi disponibilă pe viitoarele telefoane, posibil și pe Galaxy S7.

BRITECELL va îmbunătăți performanța la luminozitate scăzută și prin reducerea dimensiunii unui pixel de la 1,2um la 1.0um, o reducere de 17% la dimensiune și o creștere de până la 20MP ca și densitate. Noua tehnologia va reduce considerabil dimensiunea senzorului foto folosit în dispozitivele portabile oferind producătorului posibilitatea de a reduce grosimea acestora.

Pe lângă noua tehnologie, Samsung a îmbunătățit și tehnologia de procesare a imaginii, Smart WDR ca crește performanța prin folosirea expunerilor multiple, tehnologia este similară cu HDR folosită în majoritatea aplicațiilor de fotografie.

Samsung nu a oferit detalii despre produsele ce vor beneficia de tehnologia BRITECELL deși pare să fie destinată, în principal, telefoanelor. Mai multe zvonuri au speculat deja faptul că senzorul va debuta pe viitorul smartphone de top Galaxy S7 ce va fi lansat în anul ce urmează.

Pe lângă noul senzor de imagine, Samsung a anunțat și „Bio Processor” – tehnologie destinată produselor purtabile. Acesta poate integra senzori de monitorizare a sănătății, monitorizare a bătăilor inimii, electrocardiogramă, temperatura pielii dar și alte componente, totul într-un singur cip.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.