Casio a prezentat lumii primul său ceas digital în urmă cu 40 de ani dar acum, pentru a rămâne în pas cu trendul, producătorul Japonez de ceasuri lucrează la dezvoltarea unui nou ceas ce „încearca să fie inteligent„.

Potrivit publicației The Wall Street Journal, Casio lucrează la dezvoltarea unui smartwatch. Acesta va fi un ceas cu capabilități „smart” ci nu un smartwatch în adevăratul sens al cuvântului. Articolul notează faptul că noul produs a fost anunțat după ce unul din fondatorii Casio s-a retras după ce a fost președinte pentru 27 de ani.

Compania vrea acum să dezvolte un smartwatch perfect – chiar dacă a creat în trecut ceasuri cu funcții utile – unul care nu se strică așa ușor și este plăcut de ținut la încheietura mâinii.

Ne putem aștepta ca ceasul să fie disponibil pe piață la un preț de aproximativ 400$ dar este posibil ca prețul să se schimbe. Noul președinte al Casio a petrecut deja 4 ani în fruntea echipei de dezvoltare și, ca parte a proiectului, susține că a respins câteva prototipuri ce nu s-au ridicat la standardele lui (de exemplu, un hibrid smartphone-ceas prea mare).

Ceasul inteligent al Casio va fi dezvoltat pentru bărbații interesați de sport și lectura în aer liber. Nu va avea doar designul unui astfel de utilizator dar și funcționalitățile necesare. Ceasul se poate lansa în luna Martie a anului 2016 în Japonia și SUA. Casio speră să obțină un venit imens pentru a își extinde vânzările și în alte regiuni.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.