Free cookie consent management tool by TermsFeed

O instanță din Ontario a decis în favoarea serviciului de ridesharing Uber, compania este în legalitate în Toronto.

Uber este un serviciu ce încă este activ dar sub foarte multă presiune în întreaga lume. Mulți politicieni dar și companii de taxi descurajează folosirea serviciului. În luna Aprilie, un consilier din Toronto a încercat să baneze Uber dar și alte servicii de ride sharing prin intermediul unei legi (Protecting Passenger Safety Act) vorbind despre siguranța călătorilor dar și despre pirații ce acționează în acest domeniu.

Asta nu a oprit compania să opereze și să își ofere serviciile în Canada iar, ieri, Curtea Superioară din Ontario a respins, oficial, cererea pentru oprirea serviciului.

Într-o postare pe blog, Uber a notat:

[…] o instanță de judecată din Ontario a dat o decizie favorabilă serviciului nostru de ride sharing în Toronto și a respins cazul orașului de închidere a Uber. Această decizie înseamnă ca puteți continua să utilizați serviciul pentru a accesa în siguranță, cu încredere și la prețuri accesibile călătorii prin intermediul platformei Uber.

Legal sau nu?

Serviciul Uber este mult disputat și în Europa, zilele trecute, foarte mulți taximetriști din Franța au încercat să blocheze serviciile oferite de platformă prin intermediul unei manifestații de amploare unde au fost atacați șoferii ce își oferă serviciile prin Uber (Mai multe: UberPOP suspended in France after riots). Ca urmare a violențelor, serviciile oferite au fost blocate și mai mulți oficiali ai Uber au fost reținuți.

În România, taximetriștii dar și companiile de taxi boicotează și încearcă să schimbe părerile persoanelor ce folosesc serviciile oferite de Uber. Uber nu se află de mult timp pe piața din România iar serviciile oferite de companie sunt disponibile în București. Ca și prețuri, în București Uber are următoarele tarife: 1,39 Lei per Km iar taxa minimă este de 6 Lei.

Uber este un serviciu mai accesibil și poate din acest motiv întâmpină probleme în toate regiunile în care este disponibil. Voi ce părere aveți? Ați folosit serviciile Uber?

Foto: NBC Los Angeles

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.