Chromebook cu cipset MediaTek la Computex 2015

Chromebook MediaTek

Am vazut laptop-uri cu Chrome OS ce ruleaza pe procesoare Intel, Samsung Exynos, Nvidia Tegra si Rockchip. In curand vom vedea pe piata dispozitive Chromebook ce folosesc noi procesoare.

Se pare ca producatorul de cipseturi MediaTek a prezentat un prototip Chromebook in cadrul Computex 2015. Producatorul Taiwanez spune ca ne putem astepta sa vedem pe piata laptopuri cu Chrome OS ce folosesc cipseturile sale foarte curand.

Prototipul este doar un dispozitiv nefunctional ce ofera doar ideea unui laptop cu logo-ul Chrome pe carcasa.

MediaTek a spus pentru publicatia PC World mai multe despre specificatiile propriului Chromebook. Acesta va folosi un cipset cu patru nuclee pe 64 de biti, modelul MT8173, alaturi de grafica oferita de PowerVR GX6250, port USB Type-C pe langa altele. Portul USB poate fi folosit fie pentru incarcarea bateriei, fie pentru conectarea anumitor dispozitive exerne.

Nu se stie care va fi pretul unui Chromebook cu procesor MediaTek sau cand va putea fi cumparat dar cipurile dezvoltate de MediaTek tind sa fie folosite in telefoane si tablete low-cost. Cu siguranta un laptop ce foloseste un procesor MediaTek va fi mai ieftin, de exemplu, decat Chromebook Pixel 2.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus