Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pentru prima data, dispozitivele Chromebook au depasit iPad-urile ca vanzari in scolile din SUA. Potrivit publicatiei IDC, in SUA au fost vandute 715.000 de dispozitive ce ruleaza Chrome OS in scoli fata de 702.000 de dispozitive iPad. Poate nu pare mult dar este posibil ca numerele sa creasca.

Este evident ca pretul mai mic al Chromebook-urilor reprezinta un factor important in aceast acrestere. Scolile pot cumpara dispozitive Chromebook la pretul de 199$ fata de iPad Air care are un pret de 379$ dupa reducerile facute pentru institutiile de invatamant. Pe langa pret nu ar trebui sa uitam nici tastatura care ajuta elevii sa lucreze mai uso dar si faptul ca dispozitvele Chromebook sunt mai usor de administrat.

Analistul IDC, Rajani Singh a spune: „Chromebook-urile castiga mult teren. Aceasta crestere reprezinta o ingrijorare pentru Apple.„.

Un avantaj al produsului Apple ar fi si numarul mai ridicat de aplicatii educationale. Sunt disponibile peste 75.000 aplicatii educationale in magazinul iTunes. Google a lansat de curand Google Play pentru Educatie iar asta ar putea aduce un succes mare deoarece aplicatiile Android pot fi adaptate cu usurinta sa ruleze pe Chrome OS.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.