Free cookie consent management tool by TermsFeed

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF 2016, care se va desfășura între 6-9 octombrie, în capitala Indoneziei, Jakarta, va marca o premieră în acest an. Pentru prima dată în istoria IeSF, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) a fost selectat ca probă sportivă de concurs. League of Legends (LoL) și Hearthstone sunt celelalte două jocuri care completează panoul celor trei discipline de esports, incluse la cea de-a 8-a ediție a CM IeSF.

Fondul total de premii (54.000 de dolari) este împărțit astfel: 20.000 de dolari pentru fiecare dintre sporturile electronice de echipă (CS:GO și LoL), 4.000 de dolari pentru disciplina individuală (Hearthstone) și 10.000 USD pentru reprezentanţii ţării care se clasează pe primul loc pe baza punctajului cumulat.

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF este singura competiție esports din lume în care concurenţii reprezintă statul din care provin. Sunt invitați să participe jucători din 43 de țări, indiferent de sex sau vârstă. La ediția precedentă, România a ocupat locul șase în clasamentul pe națiuni, trecându-și în palmares performanțe remarcabile la toate cele trei probe incluse în programul CM IeSF 2015.

CM IeSF este una dintre cele mai importante competiții de esports din lume al cărei obiectiv îl reprezintă promovarea la nivel mondial a sporturilor electronice.

PGL este unul dintre cei mai importanți membri ai federației internaţionale și susține în fiecare an această veritabilă olimpiadă, prin organizarea turneelor de calificare și însoțirea delegaţiei României.

Pentru detalii suplimentare puteți vizita site-ul oficial pgl.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.