Free cookie consent management tool by TermsFeed

Folositi servicii cloud pentru administrarea contactelor. Pentru utilizatorii fara acces aplicatii cloud server enterprise ca Active Directory si LDAP, migrarea contactelor intre smartphone-uri poate fi dificila daca este facuta manual. Puteti folosi servicii de tip cloud pentru migrarea listelor de contacte intre dispozitive, lucru ce este foarte usor.

Mauricio Freitas, ce conduce un forum mare despre tehnologie Geekzone dar este si un formator la Microsoft Most Valuable Professional foloseste serviciile de cloud pentru stocarea contactelor.

„Folosesc Office 365 pe toate dispozitivele si sincronizarea automata a contactelor, este folositor in cazul in care imi schimb smartphone-ul. Contactele din social media ca LinkedIn, Twitter, Skype, Gmail si Facebook pot fi salvate.” declara Freitas.

Pentru a salva contactele de pe dispozitiv in cloud le puteti exporta ca fisiere text, Vcard sau CSV, depindzand de ce suporta dispozitivul folosit. Apoi puteti folosi un provider de cloud pentru importare.

Procesul este unul destul de simplu ce nu va da batai de cap. Imaginile contactelor, comentariile, listele de distributie sau alte add-onuri speciale pot necesita interventii manuale si pot ajunge sa fi afisate de mai multe ori.

Gmail are facilitatea de a adauga si gasi duplicate si va curata lista de contacte in doar cateva secunde.

Providerii de cloud ca Microsoft Outlook.com va lasa sa va logati pe servicii competitoare pentru a extrage informatii de acolo – o facilitate destul de buna pentru consolidarea datelor.

Ce ar trebui sa mai aveti in vedere este cum informatiile sunt sincronizate intre dispozitiv si cloud. De exemplu, Google™, se muta de la protocolul Microsoft Exchange ActiveSync in favoarea Apple CalDAV. Oferiti atentie schimbarilor protocoalelor si asigurati-va ca va exportati contactele inainte ca acestea sa fie implementate, in caz ca dispozitivul nu mai este suportat de providerul de cloud.

Salvarea contactelor pe SIM poate fi o solutie simpla la inceput, in teorie, tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti cartela in alt dispozitiv si sa va importati contactele de acolo. Formatul contactelor de pe SIM este standard si functioneaza cu absolut orice telefon. Dar, fata de stocarea in cloud, daca pierdeti cartela SIM pierdeti si contactele din aceasta definitiv.

Apple iPhone nu salveaza contacte in SIM deloc.

Dispozitivele Android™ va permit exportarea contactelor pe o sursa de memorie externa ca un card de memorie instalat in dispozitiv.

Aplicatii de cloud gratuit: SkyDrive, G Data Backup etc.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.