Free cookie consent management tool by TermsFeed

Este crucial ca guvernul african si sectorul public sa lucreze mana in mana pentru a face posibil accesul pe continent la internetul de mare viteza, asta daca se doreste cresterea economica, crearea de locuri de munca si furnizarea unei game largi de beneficii economice si sociale.

Aceasta este tema centrala a forumului Intel Africa USF & Broadband Leaders, care va reuni autoritati de reglementare in domeniu, manageri USF, ministri de guverne si terti interesati de internetul de mare viteza, la Zanzibar, pentru un summit de patru zile.

Ralph Corey, directorul programului World Ahead al celor de la Intel, spune ca acest forum ofera o modalitate de a ajuta liderii Universal Service and Access Funds sa impartaseasca experiente, provocari si idei care pot contribui la sporirea capacitatii de construire din regiune.

Printre subiectele abordate vor fi ultimele stiri si cele mai bune practici in folosirea fondurilor USF pentru a aduce in zona internetul de mare viteza, strategia broadband, planuri si exemple nationale de programe de creare a cererii cu scopul de a angrena cetatetii si a ajuta la reducerea decalajului digital.

“Este esential ca fondurile USF sa fie folosite pentru adoptarea internetului de mare viteza daca dorim deblocarea beneficiilor transformationale pentru toti cetatenii din Africa, multi fiind inca uitati”, a spus Corey. „Importanta si valoarea acestui dialog este critica pentru a impartasii experienta noastra colectiva, astfel incat sa ne putem ridica economiile, imbunatatii beneficiile sociale si sa transferam aceste beneficii cetatenilor nostrii.”

Fondurile USF joaca un rol important in tranzitia tarilor in curs de dezvoltare la societati cu acces complet la internetul de mare viteza. Aceasta inseamna in primul rand transformarea sistemului educational prin intermediul tehnologiei si crearea sustinuta de locuri de munca in ramuri ale industriei care beneficiaza de accesul la informatii si la piete globale.

Formulul se va concentra in mod deosebit pe livrarea programelor USF, incluzand solutii reale pentru obstacolele care apar in desfasurarea programului, implementare si functionare. Evenimentul va include, de asemenea, o sectiune speciala dedicata dezvoltarii de abilitati si consolidarea capacitatii moderatorilor, managerilor de fonduri si participantilor din sectorul public si privat axati pe tehnologia informatiei si comunicare.

“Avem un mare decalaj digital de cucerit in Africa si vom ramane in urma daca nu actionam rapid”, a spus Corey. „Sper ca toti sa fim profund afectati de ceea ce aflam si sa actionam agresiv, astfel incat sa putem sa beneficiem de avantajele oferite de internetul de mare viteza pentru a ne ridica economia, iar cetatenii sa invete, sa concureze si sa se dezvolte cu succes pe noua piata digitala globala.”

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.