Intr-o lume a inovatiilor tehnologice, cursul dezvoltarii este adesea definit de actiunile companiilor de top. In cursa competitiei pe piata, condusa de dorinta de a domina un anumit sector al acesteia, companiile investesc mult in dezvoltarea noilor tehnologii si imbunatatiri ce vor redefini experienta utilizatorilor. Un exemplu ar putea fi piata telefoanelor inteligente unde Android a raspuns la lansarea iOS 8 al Apple lansand propria actualizare sub forma Lollipop (Android) 5.0.

Viteza de rulare

Ca si iOS 8, Android Lollipop include cateva imbunatatiri segmentate. Prima imbunatatire ar fi includerea tehnologiei Android RunTime (ART) ce imbunatateste performanta aplicatiilor in forma vitezei, consistenta si timpul de raspuns. Noua versiune a sistemului de operare este compatibila cu procesoarele ce folosesc tehnologia pe 64 de biti iar testele initiale de pe Google Nexus 6 subliniaza performanta tehnologiei. Aceasta functie este benefica atat pentru segmentul business dar si pentru freelanceri, acestia au nevoie sa ruleze mai multe aplicatii in acelasi timp fiind astfel necesara o viteza mai buna.

Securitate

Google a echipat noul Lollipop cu mai multe functii pentru securitate. Mai specific, utiliatorii pot „fixa” anumite ecrane sau aplicatii, pot bloca utilizatorii sa acceseze aceste functii asigurand activitatea dispozitivului. Acestea sunt benefice pentru parintii ce doresc sa protejeze datele sensibile fara a dezactiva dispozitivul in totalitate dar este mai usor si pentru protejarea datelor in cazul in care telefonul este pierdut sau furat.

Energie

In termenii uzului practic, Android 5.0 incorporeaza si o lista detaliata de utilizare si un mod de salvare a energiei mai puternic. Acesta este scopul Google, in incercarea de a creste viteza de procesare pentru a asigura rularea simultana a aplicatiilor fara a compromite performanta dispozitivelor individuale. Desi acest proiect este la inceput, sunt semne ca actualizarile recente si o indicatie clara a directiei pentru viitoarele actualizari ale sistemului de operare Android.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.