Free cookie consent management tool by TermsFeed

Statisticile pentru acceptarea Chrome OS nu sunt prea bune si au trecut 3 ani de la lansarea sa. Dar, daca Google este destul de rabdator, atunci viziunea sa despre viitorul Chromebook are o sansa foarte puternica in a deveni realitate. In timp ce majoritatea utilizatorilor sunt atasati de programele lor pentru desktop, noua generatie bazata pe browser nu este chiara sa de neconceput.

Mult mai incurajator pentru Larry Page, se pare ca majoritatea utilizatorilor ce au incercat un Chromebook s-au bucurat de experienta avuta.

Chrome OS nu ruleaza Photoshop, dar nu conteaza deoarece aduce viteze de rulare mari, aplicatii ce ruleaza in cateva secunde, aveti aplicfatiile actualizate in permanenta.

Cine nu a avut probleme cu PC -ul personal? Programe vechi, toolbar-uri ce nu folosesc, aplicatii bune de aruncat, virusi, spyware, HDD-uri ce se strica, registre Windows pline si fara nici o optiune de backup. Toate aceste probleme sunt date deoparte intr-un Chromebook.

Nu spune nimeni ca aplicatiile din Chrome Web Store sunt atat de puternice ca si echivalentele pentru desktop. Suntem departe de Adobe Illustrator sau iTunes in browser dar semnele ne indica faptul ca vor ajunge si aici. Sunt cateva scenariiL gammingul si editarea video – de exemplu – dar sunt destul de aplicatii Office, editoare foto, playere de muzica si alte unelte pentru a ne face pe toti fericiti… asta daca folositi calculatorul pentru mai mult decat Gmail, Facebook, Twitter si YouTube.

Migrarea catre un laptop ce depinde de o conexiune la internet este putin infricosatoare la inceput dar ganditi-va la asta: cat de folositor este laptopul ce il aveti fara o conexiune la web? Cate locuri pe care le vizitati nu ofera acces la internet prin WiFi?

Chrome OS nu este o inlocuire perfecta pentru Windows sau Mac OS care va multumi pe toata lumea si multi dintre voi aveti motive perfecte pentru a nu migra dar este o platforma simpla, usoara ce are sens pentru multi utilizatori si merita o audienta mai mare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.