Free cookie consent management tool by TermsFeed

DeviceHub.net, jucător regional pe piața IoT (Internet of Things) a accesat prima fază a proiectului în cadrul apelului Orizont 2020, cel mai mare program de finanțare pentru cercetare și inovare din cadrul Uniunii Europene, oferind grant-uri proiectelor înaintate de IMM-uri din țările comunitare și partenere. Start-up-ul va primi 50.000 euro pentru pregătirea documentației și dezvoltare de produs pentru faza a doua, unde vor concura pentru o finanțare de până la 2,5 milioane euro.

Programul Orizont 2020 este dotat cu fonduri totale de peste 80 miliarde euro în intervalul 2014 – 2020.

Proiectul Device-Hub.net intitulat “Următoarea Generație de Conectivitate IoT (Internet of Things)”, a primit recenzii pozitive din partea comisei, fiind o platforma scalabilă ce oferă companiilor și dezvoltatorilor de produse, posibilitatea de a conecta și controla pe internet orice dispozitiv, echipament sau senzor.

Tehnologia IoT (Internet of Things) prezentată de DeviceHub.net revoluționează modul în care ne raportăm la Internet of Things.

Platforma de aplicații IoT Device-Hub.net oferă posibilitatea creării de soluții și aplicații IoT sigure, customizabile ce pot fi rulate centralizat sau descentralizat, atât “on premise” cât și pe servere tradiționale, sau platforme cloud elastice precum Google sau Amazon.

DeviceHub este o platforma holistică și modulară, oferind integratorilor posibilitatea de a insera componente și funcționalități logice specifice, de a adăuga noi protocoale de comunicație fie proprietare, fie open source.

DeviceHub dă tonul transformării digitale

În contextul Smart City, de exemplu, o municipalitate poate controla, administra, și planifica a infrastructura publică, utilități și servicii, astfel orașele sunt mai eficient manageriate, într-un mod care este mai prietenos cu mediul înconjurător.

DeviceHub.net susține inovația și promovează dezvoltarea mediului IoT, oferind o componentă open source, gratuită până la o limită, unde atât companiile dar mai ales de universitățile, developerii și pasionații de IoT, pot testa beneficiile acesteia.

“Pentru DeviceHub.net este o confirmare a inovativității conceptelor prezente în soluțiile noastre la nivel european, alături de creșterea interesului general în piață, pentru soluțiile IoT (internet of Things)”

– a declarat Ionuț Cotoi, CEO & Co-Fondator DeviceHub.net.
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.