Explorarea resurselor lunare de NASA in colaborare cu companiile private

NASA a terminat cu succes colaborarea cu companiile private pentru realimentarea Statiei Spatiale Internationale iar acum compania doreste investitori pentru a ajuta la explorarea resurselor de pe Luna. In ultima sa initiativa, dezvaluita in luna Ianuarie, Agentia Spatiala a SUA propune companiilor private sa profite de un know-to extins al NASA, de inginerii si de accesul la instalatii speciale pentru a ajuta la dezvoltarea si crearea robotilor lunari.

“Dar sa se inteleaga extinderea si accesibilitatea la resursele noastre, avem nevoie sa atingem suprafata si sa exploram indeaproape. Capabilitatile comerciale de aterizare pe Luna ar trebui sa ajute la prospectare pentru utilizarea acestor resurse.” Jason Crusan, directorul sistemelor avansate de explorare de la NASA.

“Asa cum NASA urmareste un plan ambitios pentru explorarea de catre oameni a asteroizilor si a planetei Marte, industria din SUA va crea oportunitati pentru NASA de a avansa tehnologic pe Luna,” a adaugat Greg Williams, un oficial al NASA.

In 2013, NASA a incheiat un acord cu Bigelow Aerospace pentru dezvoltarea unui sector comercial alaturi de agentia spatiala, un sector axat pe planurile crearii unei baze lunare. Bigelow Aerospace a fost fondata de miliardarul Robert Bigelow, companiaofera module spatiale gonflabile.

Bani multi pe Luna

Aceste parteneriate lucreaza “foarte bine pe orbite joase,” a spus Michael Gold – Bigelow Aerospace, referindu-se la contractele de aprovizionare ale Statiei Spatiale Internationale.

“Nu este nici un motiv pentru care nu putem colabora la fel de bine si pe Luna. Aditional, intr-un buget de austeritate, are sens sa ne bazam sectoarele private si capabilitatile acestora. Nu este singura optiune viabila dar, din lipsa fondurilor de la Guvern, este cea mai buna solutie de a avansa” – Michael Gold.

Potrivit lui Gold, aceasta colaborare este mai ieftina decat o misiune obisnuita in spatiu finantata de guvern. Pentru cateva miliarde de dolari este posibil sa putem avea misiuni cu oameni pe Luna in 10 ani.

            

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus