Facebook a dezvaluit un nou software pentru telefoanele cu Android™, un software care ofera acces rapid la serviciile Facebook si doreste sa stimuleze folosirea retelelor sociale pe dispozitivele mobile.

Porectlit „Home”, software-ul este de fapt un set de aplicatii pe care utilizatorii le pot descarca pe smartphone-urile lor pentru a avea acces mai rapid la continutul si mesageria Facebook.

„Va veti putea transforma telefonul Android intr-un dispozitiv simplu si puternic de socializare”, a spus Mark Zuckerberg la evenimentul de lansare de joi, care a avut loc la sediu Facebook din Menlo Park, California.

Descarcarea aplicatiilor creeaza o nou interfata pentru smartphone-urile Android care afiseaza prietenii si continutul postat de acestia pe dispozitiv, ci nu iconitele aplicatiilor care pot fi vazute acum.

„Home este asemenea unui ecranul blocat, un plus fata de ecranul de start, astfel ca glisarea sau orice alt gest nu mai este necesara pentru a putea vizualiza continutul,” a mai spus acesta.

Pe langa ecranul de start care a fost modificat, s-a pus accentul pe mesagerie. Softul include o caracteristica poreclita Chat Heads – cand o persoana primeste un mesaj pe Facebook in timp ce foloseste o alta plicatie, fata prietenului care trimite mesajul apare intr-un cer mic, intr-un colt al ecranului, astfel incat utilizatorul poate atinge imaginea daca doreste sa vada mesajul.

Zuckerberg a declarat in mod categoric ca Facebook nu a-si creeat propriu telefon si nici nu a fost nevoit sa ramifice sistemul de operare Android pentru a-si crea propriul software.

„Nu lansam niciun telefon si niciun sistem de operare,” a spus acesta.

Desi softul schimba infatisarea sistemului de operare Android, se pare ca zvonurile conform carora Facebook si-a creat propria versiune de Android sunt incorecte, de vreme ce Zuckerberg a descris nou software ca fiind mai degraba un set de aplicatii.

„Nu trebuie sa ramifici Androidul pentru a face asta si nici nu trebuie sa modifici sistemul de operare,” a spus acesta.

Cu nou software, compania este convinsa ca, avand o suita de servicii sociale dedicate pe care oamenii le pot descarca pe smartphone-urile Android, va spori angajamentul in randul utilizatorilor.

Tendintele din domeniu sugereaza ca cei de la Facebook stiu ce spun. Doua treimi din smartphone-urile folosite zilnic sunt utilizate pentru a accesta aplicatii preinstalate.

Oamenii folosesc 20% din timpul petrecut pe telefon pentru a accesa Facebook-ul, a mai spus Zuckerberg.

Facebook-ul a fost fortat sa atraga cat mai mult utilizatorii pe dispozitivele mobile, si in mod particular sa le ofere mai multe anunturi, doarece un numar din ce in ce mai mare renunta la versiunea pentru desktop.

Advertiser-ii nu au trecut inca intr-un numar asa de mare la varianta pentru mobil, asa cum utilizatorii au facut-o, lucru demonstrat de altfel si ce cifra de afacerile pe mobil ale celor de la Facebook, care reprezinta inca doar 23% din totalul veniturilor.

Cu toate acestea, in ianuarie, compania a anuntat ca numarul celor care folosesc versiunea pe mobil a depasit numarul utilizatorilor web, pentru prima data in cel de-al patrulea trimestru al anului 2012.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.