Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wysips, o companie franceza, a prezentat la MWC 2013 de la Barcelona, o folie transparenta ce permite incarcarea telefoanelor inteligente folosind energia solara la pretul de doar 1 Euro. Compania spera ca primele telefoean ce vor fi echipate cu aceasta folie fotovoltaica, integrata in dispaly-urile dispozitivelor, o sa ajunga in magazine la sfarsitul acestui an.

Direcotorul general al companiei, Ludovic Deblois, a prezentat la Barcelona un telefon echipat cu aceasta folie si, imediat dupa expunerea telefonului la o sursa de lumina, bateria a inceput sa se incarce.

„Cu 10 minute de expunere la soare o sa pueti avea o convorbire de 2 minute. Pentru o reincarcare completa o sa fie necesara o expunere de 6 ore. Tehnologia prezentata de noi nu este neaparat folosita pentru o reincarcare completa dar este folosita mai degraba pentru asigurarea energiei necesare anumitor aplicatii, cum ar fi un apel de urgenta”, declara Ludovic Deblois.

Aceasta noua tehnologie poate ajuta utilizatorii de telefoane si cand acestea se pot descarca in momentele in care sunt necesare pentru executarea unor plati.

Deblois afirma ca in unele regiuni ale lumii ce sunt inca in dezvoltare, aceasta folie fotovoltaica ar putea sa aiba un impact mai mare.

„Ne interseaza Africa ca piata deoarece acolo sunt peste 500 milioane de oameni cu telefoane mobile dar electrificarea pe continent este doar in proportie de 40%.”

Wysips are intentia sa licentieze tehnoligia producatorilor de smartphone-uri, acestia vor decide pretul transferat clientilor prin intermediul pretului final. Costul unei folii este de doar 1 Euro pe bucata.

In Franta este pregatita o linie de productie ce are o capacitate de 8 milioane de bucati pe an pentru inceperea productiei in luna Aprilie a acestui an. Wyspus untentioneaza folosirea fabricii din Franta pentru a introduce tehnologia si la alte produse, acest lucru fiind posibil dupa ce producatorii de telefoane vor incepe propria productie de folii necesare.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.