Free cookie consent management tool by TermsFeed

Protejarea securității utilizatorilor se află în topul priorităților Google, fapt ce reiese clar din ultimele declarații conform cărora compania a blocat peste un milion de aplicații Android cu probleme de securitate active din a ajunge în Play Store.

Într-o postare de pe Google Security Blog, compania a explicat cum programul său de îmbunătățire a securității aplicațiilor a ajutat peste 300.000 de dezvoltatori de aplicații să-și remedieze problemele de software:

„De-a lungul existenței sale, programul a ajutat mai bine de 300.000 de dezvoltatori să repare mai mult de 1.000.000 de aplicații pe Google Play. Numai în 2018, programul a ajutat peste 30.000 de dezvoltatori să repare peste 75.000 de aplicații. Efectul din aval este că acele 75.000 de aplicații vulnerabile nu sunt distribuite utilizatorilor cu aceleași probleme de securitate prezentate, fapt pe care îl considerăm o victorie”.

Google își compară programul de îmbunătățire a securității aplicațiilor cu o rutină fizică, în care aplicațiile fără probleme cunoscute trec toate testele obișnuite și urmează procesul normal de publicare în Play Store. Cu toate acestea, în cazul în care există o problemă, compania oferă un diagnostic și pașii de urmat pentru ca aplicația să fie pusă la punct.

Potrivit companiei, programul acoperă o gamă largă de probleme ale aplicațiilor Android, de la problemele de securitate din anumite versiuni ale bibliotecilor populare până la validarea certificatului TLS/SSL.

Google lucrează continuu pentru a îmbunătăți programul și, în 2018, a implementat avertismente pentru șase clase suplimentare de vulnerabilități ale securității.

Compania intenționează să dezvolte programul și în 2019, astfel încât să crească și să ajute dezvoltatorii din întreaga lume să construiască aplicații în care utilizatorii să poată avea încredere.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.