Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google este cu un pas mai aproape de dezvaluirea noului dispozitiv de streaming video si gaming cu brandul Nexus, potrivit unor surse. Noul set-top box, ce permite streamingul continutului video de la servicii ca Hulu si Netflix ce va rula Android, poate fi disponibil in prima parte a anului viitor.

Publicatia Information nu este prima care speculeaza lansarea dispozitivului streaming de la Google. Cu cateva luni in urma, Wall Street Journal a publicat informatii despre faptul ca Google a prezentat un prototip in Ianuarie la evenimentul Consumer Electronics din Las Vegas. In articol erau informatii ca dispozitivul are un senzor de miscare similar cu tehnologia Xbox Kinect si suporta si Google Hangouts pentru conferinte video.

Ideea ca Google ar putea intra in batalia pentru dispozitivele streaming nu este surprinzatoare in totalitate. Nu este prima incercare a companiei de a intra pe piata streaming video. Google are deja Chromecast, un mic dispozitiv ce se poate conecta la HDMI si poate face streaming video direct pe TV de la dispozitivele mobile Android.

Nexus TV va fi cu siguranta mai scump decat Chromecast si nu va necesita un dispozitiv extern pentru a fi operational desi informatiile prezentate in presa ne spun ca poate fi comandat folosind un telefon Android.

Google nu a oferit nici un comentariu oficial la informatiile prezentate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.