Google pregateste o noua aplicatie denumita Mobile Meter ce ofera recompense pentru urmarirea utilizarii unui smartphone. Deja Google stie cel mai bine cum utilizam internetul dar compania vrea sa mearga si mai departe monitorizand utilizarea aplicatiilor. Google este pregatit sa lanseze un nou serviciu mobil ce recompenseaza utilizatorii daca permit monitorizarea acestora.

Conform Engadget, acest nou proiect poarta numele „Mobile Meter” si utilizeaza atat aplicatii iOS cat si Android permitand astfel urmarirea utilizarii aplicatiilor si a obiceiurilor de navigare pe web si trimite datele obtinute catre Google.

Google a refuzat orice comentariu pe aceasta tema si a declarat aceste afirmatii ca fiind „zvonuri si speculatii„. Surse interioare au declarat catre Engadget ca programul Mobile Meter va fi total voluntar. Participantilor li se cere acordul inainte de a fi monitorizati.

Deja compania colecteaza date pentru a-si imbunatati aplicatiile si resursele. Aplicatia Google Maps, de exemplu, foloseste regulat feedbackul pentru a-si imbunatati serviciile. Dat fiind faptul ca Google nu comenteaza acest aspect, nu se cunoaste exact ce aplicatii si ce date de pe web vor fi monitorizate cu Mobile Meter. Ne putem gandi ca Google doreste evaluarea obiceiurile utilizatorilor iOS si Android castigand astfel mai buna cunoastere a ecosistemului Apple.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.