Google va deschide propriile magazine retail

Google a avut un experiment in a-si vinde terminalele Nexus prin propriul magazin online dar fara prea mult succes, acum va incerca cu ideea de a avea un magazin fizic. Din cate stim, exista deja un magazin Google Store in Londra dar gigantul motoarelor de cautare pregateste alte unitati de retail.

Interesant e ca pana acum Google avea magazine Chrome in SUA si Marea Britanie, dar acum va fi vorba de magazine pentru terminalele Android, cu accent pe modelele Nexus. Toata lumea vrea sa testeze un handset inainte sa il cumpere, nu credeti? Si avand in vedere cat de greu se gasea un Nexus 4 sau Nexus 10 la un moment dat, e cam greu sa poti testa un device de acest gen, daca nu e pe stoc nicaieri. Evident, primele magazine Google for fi deschise in SUA, iar compania trebuie sa fie precauta aici, deoarece Microsoft de exemplu nu a inregistrat un succes deosebit cu aceste magazine.

Magazinele Chrome de pana acum erau de fapt integrate in centre comerciale sau magazine mai mari, precum Best Buy, dar aici vorbim de Google Store-uri de sine statatoare. Se pare ca ideea acestor magazine le-ar fi venit celor de la Google atunci cand au încercat sa realizeze ce metoda ar fi mai eficienta pentru a vinde ochelarii Project Glass. Fara un expert in magazin care sa iti prezinte functiile lor, ar fi foarte greu sa te simti atras de acest produs si sa cheltuiesti 500 sau 1000 de dolari pe el.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus