Zvonuri despre interesul Huawei pe acest segment de piață există de foarte mult timp. Potrivit ziarului Yicai din China, zvonurile sunt reale. Citând o sursă anonimă din cadrul Huawei, articolul punblicat de Yicai spune că va fi anunțată o linie de laptop-uri luna viitoare în cadrul conferinței MWC 2016 ce va avea loc în Barcelona, Spania.

Sursa citată susține că Huawei are deja un parteneriat cu Intel așa că noile produse vor folosi procesoare de la Intel și probabil vor fi lansate sub brandul MateBook, brand pe care Huawei l-a înregistrat în toamna trecută.

Informațiile nu au fost confirmate dar nici infirmate de companie. Anul trecut, un purtător de cuvând de la Huawei a vorbit public de succesul laptop-urilor de la Apple implicând faptul că și compania sa este interesată de o cotă din acest segment de piață.

Dacă Huawei este o companie interesată de piața de laptop-uri atunci acest interes vine într-un moment destul de ciudat. Vânzările la nivel global au scăzut anul trecut iar Apple a fost singura companie cu o majorare foarte mică a vânzărilor. Multe companii se îndreaptă către segmentul dispozitivelor mobile mici așa că va fi interesant să vedem cum o companie cu multă experiență în segmentul telefoanelor mobile cum este Huawei va avansa pe noul segment unde se va lansa.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.