Panasonic a anunţat primul televizor LCD LED din lume care îndeplineşte standardele ridicate ale celei mai înalte specificaţii de la UHD Alliance, „Ultra HD Premium

Acest lucru înseamnă că grupul inter-industrial UHD Alliance (UHDA) – alcătuit din studiouri de filme de top, producători de echipamente electronice, furnizori de conţinut şi companii tehnologice – a stabilit în urma evaluării că noul Panasonic DX900 îndeplineşte complet criteriile de performanţă. Acestea includ totul, de la performanţe legate de rezoluţie şi domeniu dinamic ridicat (HDR) la precizia imaginii, gama de culori şi multe altele.

Sistemul de evaluare Ultra HD Premium de la UHDA este conceput pentru a ajuta clienţii să identifice dintr-o privire televizoarele care sunt cel mai bine utilate pentru a procesa formatele de imagine de ultimă generaţie, pregătite să stabilească noile standarde de calitate în 2016.

Pentru a se asigura că DX900 este complet pregătit să îndeplinească cerinţele exigente ale celui mai înalt grad de performanţă stabilit de UHDA, inginerii de la Panasonic au dezvoltat inovaţii de hardware şi software pentru DX900 care duc calitatea imaginii LCD la un nivel nemaiîntâlnit până acum.

De fapt, pentru prima dată, DX900 reuşeşte să combine luminozitatea extremă care reprezintă unul din punctele forte ale LCD cu acel contrast şi nivel de negru pe care utilizatorii le-au iubit la televizoarele Panasonic cu plasmă.

Noul design unic al panoului LCD împarte imaginea în sute de zone de iluminare controlate individual şi izolate una de cealaltă cu rigurozitate pentru a asigura scurgerea unei cantităţi minime de lumină între ele. Rezultatul este o imagine care poate conţine în acelaşi timp puncte de luminozitate maximă şi nuanţe de negru intens, fără efectul luminos de halo sau efectul de „strălucire” din jurul obiectelor luminoase, pe care tehnologia LCD le produce de obicei.

Mai mult, noul design al panoului oferă valori de luminozitate maximă pe o suprafaţă a ecranului mai mare decât televizoarele LCD HDR convenţionale. Panasonic estimează că DX900 poate atinge 1000 de niţi pe o porţiune a ecranului mult mai mare decât au reuşit toate celelalte ecrane HDR lansate până acum.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot să vadă o imagine mult mai dinamică şi vibrantă, care dezvăluie cu adevărat întregul potenţial spectaculos al HDR.

Deşi titlurile din 2016 vorbesc despre HDR, tehnologia 4K Ultra High Definition continuă să redefinească posibilităţile calităţii imaginilor TV, găsindu-şi locul pe tot mai multe ecrane şi în tot mai multe surse de conţinut.

Minunata rezoluţie 4K UHD nativă a DX900 îl transformă în partenerul perfect, nu doar pentru conţinutul 4K transmis, ci şi pentru noul şi uimitorul format de disc Blu-ray Ultra HD care va fi lansat la începutul anului 2016.

De fapt, Panasonic are deja un nou player Blu-ray UHD, UB900, gata să se alăture noii generaţii de televizoare.

Noile aplicaţii web Discovery, pe care Mozilla le va lansa în curând, vor fi compatibile cu DX900. Acestea, construite pe baza unui ecosistem Web deschis, vor genera mult mai mult conţinut web optimizat pentru TV decât în cazul televizoarelor care foloseau un ecosistem de aplicaţii proprietar. Este şi o cale mai rapidă şi directă de acces la conţinut fără a instala aplicaţiile. Mai multe servicii partenere susţin acest concept şi lucrează împreună cu Mozilla pentru a furniza un conţinut web optimizat pentru televizor.

În plus, DX900 va îmbunătăţi funcţia „mobile to TV” (conectare dispozitiv mobil la televizor) cu o nouă caracteristică a Firefox OS cu browser-ul Firefox ce urmează să fie lansată. Va permite partajarea facilă a conţinutului web din browser-ul Firefox pentru Android la Firefox OS pentru televizor şi va sincroniza marcajele pe toate browser-ele Firefox. Aceste noi caracteristici vor fi disponibile spre sfârşitul acestui an.

Revoluţionarul televizor DX900 va fi lansat în primăvara anului 2016 în două mărimi: 65 şi 58 de inci.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.