Free cookie consent management tool by TermsFeed

Noi platforme pentru telefoane, ca si Android One, FirefoxOS si Tizen, sunt asteptate cu cresteri in vanzari anul viitor. Vanzarile vor vedea o crestere multumite utilizatorilor ce cauta sa isi inlocuiasca dispozitivele actuale.

Multumita preturilor scazute ale noilor dispozitive pe pietele emergente, telefoanele viitorului au pierdut din piata. Dispozitive ce ruleaza pe platforme noi sunt, de obicei, cele entry-level ce au preturi intre 50 si 100$.

Potrivit lui Gartner, livrarile de telefoane de top au ocupat 38% din vanzarile totale in intreaga lume in al 3-lea trimestru al acestui an. Cercetatorul prezice o scadere pana la 10% in 2018. In timp ce preturile dintre dispozitivele de top si alte modele mai putin performante se apropie, acestea vor inlocui cu usurinte preferintele utilizatorilor iar asta se datoreaza si specificatiilor ce incep sa creasca chiar daca pretul ramane unul accesibil.

Modelele Android One de la Google vor fi dezvoltate de HTC, Asus, Acer si Lenovo in prima parte a anului viitor. Aceste telefoane vor folosi procesoare de la MediaTek si Qualcomm. Samsung Z1 cu Tizen OS este asteptat sa fie lansat in India pe 18 Ianuarie 2015 iar Mozille si partenerii sai au reusit sa produca 14 modele de dispozitive cu Firefox OS in 30 de tari iar unele modele au preturi de sub 30$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.