Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel plănuiește să cumpere compania israeliană Mobileye, care produce sisteme avansate de asistență pentru șoferi (denumite generic ADAS), conform cotidianului israelian TheMarker.

Intel încearcă să se orienteze către ceea ce marile companii producătoare de chip-uri consideră următoarea mare oportunitate: mașinile autonome și datele pe care acestea le generează.

Cumpărând Mobileye, Intel ar avea posibilitatea să ofere producătorilor de automobile un pachet mai mare de componente necesare la fabricarea mașinilor fără șofer. Piața de sisteme auto, date și servcii se estimează că va ajunge la 70 miliarde de dolari în anul 2030.

Chip-urile Intel echipează deja 30 de modele de vehicule aflate în prezent în circulație și sunt utilizate în sute de vehicule autonome în teste. Intel și Mobileye deja colaborează cu BMW AG și plănuiesc lansarea vehiculului complet autonom în anul 2021.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.