Cel mai mare producator de PC-uri inainteaza foarte bine, Lenovo a anuntat ca profitul din acest trimestru a crescut cu 19%. Cresterea este datorata vanzarilor de telefoane si PC-uri iar compania inca vede o crestere in aceste segmente din piata.

Lenovo a postat un profit de 262,1 milioane de dolari pentru acest trimestru fata de 219,7 milioane de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale se ridica de la 9,77 miliarde de dolari la 10,48 miliarde de dolari, o crestere cu 7%.

Lenovo a avut inca un trimestru puternic si a vazut o cota de piata excelenta ce castiga profit si expansiune. – Yuanqing Yang, CEO Lenovo

Producatorul Chinez nu doar ca controleaza 20% din piata globala pe segmentul PC-urilor dar isi face o intrare spectaculoasa si in topurile telefoanelor. Cu 16,9 milioane de vanzari in timpul trimestrului, Lenovo este de acum producatorul de pe locul patru in lume. Acsensiunea este una puternica si multumita produselor de pe piata locala unde Lenovo a capitalizat segmentul entry-level.

Lenovo a incheiat de curand achizitia Motorola Mobility de la Google, achizitie ce ii ofera companiei un mare pas inainte pe piata din SUA.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.