Producătorul de cipuri MediaTek adaugă un nou procesor low-power liniei de produse din gama Helio. Noul Helio P20 de la MediaTek este cu 25% mai eficient față de Helio P10 oferind o performanță cu 20% mai mare și suport pentru memoria RAM LPDDR4X cu o capacitate de până la 6GB.

Noul cip este dezvoltat folosind tehnologia de 16nm și include 8 nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53 ce pot atinge o frecvență de până la 2,3GHz alături de grafică procesată de ARM Mali-T880 capabilă să utilizeze două ecrane cu rezoluții FullHD la 60 fps.

Pe lângă asta, procesorul are suport pentru conexiunile la rețea LTE Cat.6 ce oferă utilizatorului o viteză de download de 300Mbps și upload de 50Mbps. MediaTek susține că alegerea utilizării memoriei RAM de tip DDR4 oferă o bandă de lucru pentru aceasta mai mare cu 70% și o reducere a consumului cu 50%.

Alte funcții disponibile includ suport pentru două cartele SIM și suport pentru camerele foto cu senzori de până la 24MP. Cipsetul include propriul senzor de imagine cu funcții de autofocus și funcții de reducere a zgomotului.

Vom avea pe piață noi dispozitive ce folosesc noul procesor MediaTek Helio P20 în a 2-a parte a acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.