Ieri HTC a anuntat noua emblema a seriei One, un adevarat punct de cotitura pentru companie. Totodata, reprezentantii companiei au anuntat o noua camera cu tehnologie UltraPixel, care foloseste doi senzori de 4MP pentru a face poze care au o luminozitatea marita.

Ramane de vazut daca noua camera este mai buna, insa in mod cert 4MP nu-s de ajuns, in ciuda declaratiilor celor de la HTC ca „Megapixelii nu conteaza”.

Sa luam un exemplu. Ecranul Nexus 10 are 4.0 MP (2560×1600). Daca descarci o poza facuta cu HTC One pe Nexus 10, nu o poti mari. Faceti acelasi lucru pe un iPad (care are o rezolutie ceva mai mica) si acelasi lucru se va intampla. Chiar daca mariti imaginea pe ecranul cu rezolutie 1920×1080 (asta inseamna 2MP) a telefonului One, nu veti reusi sa vedeti detali pe fata unei persoane intr-o poza de grup. Cei 4MP nu ofera indeajuns de multe date.

Poate ca Megapixelii nu conteaza, pana la un anumit punct. Adica, multi utilizatori nu vor observa (sau nu vor lua in seama diferenta) dintre 8MP si 12MP. Dar la 4MP, chiar si daca imbunatatesti calitatea fotografiei, experienta nu va fi aceeasi. In cele mai multe cazuri, 8MP sunt suficienti, de aceea majoritatea smartphone-urilor fac poze la aceasta rezolutie.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.