Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft a achizitionat Revolution Analytics pentru o suma ce nu a fost facuta public. Revolution Analytics ofera afacerilor servicii si solutii business pentru „R”, un limbaj de programare folosit pentru predictibilitate si analiza statistica a informatiei.

Microsoft a explicat achizitia prin intermediul unui post pe blogul oficial:

„Aceasta achizitie va ajuta clientii sa foloseasca analiza avansata e platformele de date ale Microsoft, in medii hibride cloud si pe Microsoft Azure. Prin utilizarea tehnologiilor si serviciilor Revolution Analytics, vor imbunatatii solutiile enterprise, dezvoltatorii R si cercetatorii de date pentru dezvoltarea solutiilor si aplicatiilor de analiza intr-un mod mai usor.”

La evenimentul de presa din Octombrie 2014, Satya Nadella, director executiv al Microsoft, si-a prezentat apreciera in folosirea Linux ca sistem de operare pentru serviciile Microsoft Azure. Microsoft a folosit „R” pentru a dezvolta capabilitati de potrivire pentru Xbox Live si urmareste sa foloseasca limbajul si pe alte proiecte ale companiei in viitor.

Revolution Analytics va continua sa se extinda si sa mentina lina proiectului Revolution R, chiar si pentru platformele non-Windows ca Linux si Mac. Achizitia ar trebui sa imbunatateasca si serviciul cloud Microsoft Azure dar si viitoarele capabilitati ale Xbox Live.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.