Deoarece competitia pe piata smartphone-urilor devinde din ce in ce mai acerba in 2013, Microsoft a profitat de deschiderea celor de la Google Play Store™ si am adus in magazin propria lor aplicatie. Cei de la Redmond au lansat aplicatia pentru telefoanele Android™ „Switch to Windows Phones„, in speranta ca astfel ii vor determina pe cei care doresc sa treaca la telefoanele cu sistem de operare windows sa paraseasca platforma Google™.

Aplicatia Switch to Windows Phone permite utilizatorilor de Android sa vada cate din aplicatiile pe care le au instalate pe telefon sunt disponibile in Windows Phone. Aplicatia va va scana telefoanele pentru a detecta toate aplicatiile instalate si va va oferi in mod automat o lista cu aplicatiile corespunzatoare disponibile in magazinul Windows Phone.

Sa spunem ca doriti sa treceti la windows, asa cum spera cei de la Microsoft, atunci va puteti salva aplicatiile corespunzatoare in SkyDrive si sa le transferati pe noul dumneavoastra telefon cu sistem de operare windows. „Nu este nevoie sa retineti toate aplicatiile pe care le aveati pe Android™ si le puteti descarca doar pe cele pe care vi le doriti”, au spus cei de la Microsoft. Cei care au utilizat deja aceasta aplicatie au raportat o serie de erori.

Microsoft ofera prin aceasta aplicatie doar posibilitatea descoperirii aplicatiilor deja instalate pe telefoane. In aceeasi zi cu lansarea aplicatiei, Microsoft a lansat si o reclama pe care vi-o oferim si noi spre vizionare.

De la data aparitiei in magazinul virtual Google, aplicatia celor de la Microsoft nu beneficiaza de un rating foarte bun. Cu un rating curent de 1,6, utilizatorii noteza ca nu ofera informatii folositoare sau un link la aplicatiile pereche, ci doar o lista cu pictogramele acestora si procentajul. De asemenea, utilizatorii au mai notat faptul ca multe dintre aplicatiile propuse sunt de la terti dezvoltatori si nu se compara cu cele pe care le au pe telefoanele lor Android.

Un alt minus ar fi faptul ca aplicatia nu va ofera lista cu perechile daca bateria este la jumatate.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

2 comentarii

  1. Avatar of i9250

    dar e proasta initiativa…serios ..cum pot ei sa creada ca lumea o sa migreze spre WP datorita unei aplicatii.Pai androidul are peste 600.000 de aplicatii si jocuri deci nuu poti renunta asa usor pt sistemul lor simplist

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.