Înainte de prezentarea HTC One M9, mulți am crezut că HTC va folosi un ecran QHD (1440×1560 pixeli) pe dispozitiv. Când acesta a fost prezentat oficial, ecranul său de 5 inci rula o rezoluție Full HD, ca și precedentul model HTC One (M8).

Mai multe teste au demonstrat că dacă ecranul nu este privit de la o distanță mai mică de aproximativ 10cm, nu se va distinge diferența dintre un ecran Full HD și unul Quad HD. Adițional, ecranele cu rezoluții Quad HD consumă destul de multă energie. Cu toate acestea, toate variantele lansate de HTC One M9 (One M9+, One E9+, One ME) au ecrane ce rulează rezoluții Quad HD.

Atunci când Cher Wang, CEO al HTC, a spus unui grup de acționari supărați că următorul smartphone de top lansat de compania va fi lansat ca o alternativă a dispozitivului „Hero” , mulți s-au gândit că HTC nu va face multe la nivel de specificații. În luna Iulie, informațiile inițiale au spus că viitorul dispozitiv va folosi un ecran Quad HD, protejat de Gorilla Glass 4. Dispozitivul, cunoscut ca și HTC One A9, va folosi o rezoluție Full HD, potrivit unei persoane ce a obținut informații din interiorul companiei, Ricciolo, ce a postat un mesaj pe contul său de Twitter astăzi.

Dacă se dovedește că va fi adevărat, va fi greu pentru HTC să justifice această alegere având în vedere că celelalte variante ale One M9 folosesc rezoluții mai mari față de un nou model lansat. Această decizie poate oferi impresia că HTC nu se străduiește prea mult când vine vorba de noi dispozitive.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.