ELKOTech Romania anunţă lansarea de către Kingston a SSD-ului KC400. Destinat segmentului enterprise, noul model este de 15 ori mai rapid comparativ cu un hard disk tradiţional. Acesta se remarcă atunci când rulează aplicaţii ce necesită resurse mari de sistem, asigurând viteze superioare atât în lucrul cu fişiere compresate, cât şi cu cele necompresate.

“Noul model are rolul de a ajuta companiile şi utilizatorii profesionişti să lucreze mai eficient. Produsul este recomandat şi pentru mediul corporate, tehnologiile de protecţie asigurând integritatea datelor”, a declarat Ariel Perez, SSD business manager, Kingston.

Modelul foloseşte un controller pe opt canale Phison PS3110-S10 şi beneficiază de un procesor cu patru nuclee. Capacitatea de stocare disponibilă este de 128 GB, 256 GB, 512 GB şi 1 TB.

“Centrele de date tradiţionale se confruntă cu o problemă generală, cauzată de cerinţele tehnologice tot mai mari ale utilizatorilor care cer latenţe din ce în ce mai mici. Hard disk-urile nu mai pot asigura performanţele necesare unei funcţionări optime, ţinând cont de faptul că un centru de date trebuie să proceseze milioane de biţi de date complexe. KC400 este unul dintre cele mai performante SSD-uri enterprise, iar folosirea controller-ului PS3110-S10 asigură o integritate maximă a datelor. Smart ECC este o nouă tehnologie a RAID ECC şi are rolul de a recupera date ce nu pot fi corectate. Astfel, atunci când este detectată o pagină cu erori, iar sistemul de protecţie ECC nu o poate corecta, aceasta va fi reconstruită de engine-ul Smart ECC”, a declarat Irina Suhai, Product Manager ELKOTech Romania.

Specificațiile tehnice includ opțiuni de stocare de 128GB, 256GB, 512GB sau 1TB, viteze superioare de scriere de până la 540MB/s și 550MB/s, un consum de energie mdiu de 0,255 W în modul Idle și un consum maxim de 3,74 W la citire. Unitatea de stocare are o greutate de 60 de grame și folosește un controller Phison PS3110-S10.

Modelul Kingston KC400 cu 1TB spațiu de stocare are un preț de 2.400 de lei iar modelul cu 128GB spațiu de stocare are un preț de 360 de Lei la eMag. Puteți afla mai multe despre aceste produse vizitând magazinul online eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.