Mult așteptata linie de procesoare ZEN de la AMD va ajunge pe PC-urile high-end anul viitor, fanii procesoarelor de la AMD se vor bucura să audă asta.

Toată lumea se așteaptă ca procesoarele Zen de la AMD să fie mai competitive cu cele ale Intel. Despre lansare a discutat Davinder Kumar, directorul financiar al AMD într-un interviu pentru publicația WCCF Tech.

Așteptările pentru noile procesoare sunt mari iar AMD a insistat luna trecută spunând că noile modele de procesoare s-au comportat exact așa cum se așteptau în testele companiei. Procesoarele din gama Zen au un nou design pentru nuclee ce oferă o performanță ridicată putând să efectueze cu 40% mai multe instrucțiuni față de modelele curente.

Procesoarele Zen (ce vor folosi socketul AM4) sunt destul de compacte și eficiente când vine vorba de consumul de energie; acestea vor fi disponibile în mai multe variante: cu patru, șase sau opt nuclee și vor folosi un sistem cache cu latență scăzută dar și o lățime de bandă mare.

Suntem nerăbdători să vedem cum s-a descurcat AMD și să aflăm mai multe informații despre performanțele noilor procesoare ale companiei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Iulian

    Sincer sper sa revina in forta pentru ca Intel a cam acaparat tot mai ales la segmentul de laptopuri aproape ca tot ce se vinde vine cu procesor Intel, rar vezi un laptop cu procesor AMD. Am fost fan AMD multi ani pana cand din proprie prostie am ars un proc datorita coolerului. Cu intel nu s-ar fi intamplat asta.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.